Sport.be

Veldrijden

Van der Poel hoopt op goede start van DVV Verzekeringen Trofee in Ronse

05.10.2017 | Erik Duchateau

Belga

De Grote Prijs Mario De Clercq opent zondag het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee. Na zijn fenomenale seizoensstart hoopt Nederlands kampioen Mathieu Van der Poel mee te dingen voor de eindzege en de nieuwe trofee in de wacht te slepen.

Het parcours op en rond de Hotondberg zorgde de voorbije seizoenen al voor veel spektakel in de traditionele opener van de DVV Verzekeringen Trofee en hoeft dus geen aanpassing. "Op het golvende parcours met de typische bulten hebben we al vaak mooie duels gezien", vertelt Erwin Vervecken van Golazo. "Vorig jaar moest Mathieu Van der Poel na een wedstrijd met wisselende kansen pas afhaken na materiaalpech. Twee jaar geleden kregen we zelfs een spannende cross met vier renners. Hopelijk dient er zich zondag een nieuwe strijd tussen Wout Van Aert en Van der Poel aan."

Wereldkampioen Van Aert was de voorbije twee jaar de laureaat in Ronse, maar zal richting een Oost-Vlaamse hattrick een taaie klant hebben aan Van der Poel. De Nederlandse kampioen heeft dit jaar al vijf overwinningen achter zijn naam en maakt dit seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee één van zijn doelen. "Ik zal dit jaar alle wedstrijden rijden", verklapte Van der Poel. "Ik heb in deze Trofee zelden een goed eindklassement gereden, misschien kan ik daar dit jaar verandering in brengen. Ik ben wel fan van het concept met een tijdsklassement. Op een goede dag kan je iets goedmaken. Heb je een mindere dag, dan kan je veel tijd verliezen."

CANT: 'SCHADE BEPERKEN'

Bij de dames is Sanne Cant titelverdedigster. De wereldkampioene haalde het vorig jaar met ruim voorsprong op Thalita De Jong en Ellen van Loy, maar is op haar hoede voor de start in Ronse. "Het parcours ligt me minder, net zoals dat van Oudenaarde. De eerste wedstrijden zal ik dus vooral de schade moeten beperken. Al hoop ik op de Koppenberg toch eens een goede beurt te maken."

Katherine Compton, met haar 40 lentes het ouderdomsdeken in de vrouwencross, staat zondag ook aan de start in Ronse. "Misschien is dit wel een parcours waarop ze iets kan tonen", voorspelt Vervecken. De Amerikaanse, in het verleden al goed voor 24 wereldbekerzeges, zal dit seizoen alle wedstrijden in de DVV Verzekering Trofee voor haar rekening nemen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong