Sport.be

Veldrijden

Cant opent veldritseizoen met een zege in Eeklo

10.09.2017 | Niels Dirkx

Belga

Sanne Cant (Beobank) heeft zondag de Brico Cross, de opener van het internationale veldritseizoen, op en rond de sportterreinen van Eeklo gewonnen. De 26-jarige wereldkampioene haalde het afgescheiden van Ellen van Loy. De Nederlandse Maud Kaptheijns werd derde.

Het was Van Loy die samen met Cant het hele pak op sleeptouw nam in de eerste ronde. De Nederlandse Sophie de Boer nestelde zich snel in de derde positie. Nog voor half cross vormde zich een kopgroep met vijf met naast Cant, Van Loy en De Boer ook Laura Verdonschot en de Nederlandse Maud Kaptheijns. Bij een tempoversnelling van Van Loy moest Verdonschot er voorin af. Ook De Boer moest daarna passen.

Op anderhalve ronde van het einde versnelde Cant op haar beurt. De wereldkampioene nam zo afstand van Van Loy. De Boer kreeg het gezelschap van Kaptheijns in de strijd voor de derde plaats. Sanne Cant kwam niet meer in de problemen en boekte zo haar eerste zege van het seizoen.

'EERSTE CROSS IS ALTJD EEN VRAAGTEKEN'

"Dit is best een pittige cross. Zeker met de wind die hier op het parcours stond. Op het einde wou ik toch iets proberen en daarom heb ik hen de laatste twee ronden wel wat versmacht met mijn hoge tempo", stelde Cant na afloop.

"Die eerste cross is toch altijd een heel groot vraagteken. Je weet echt nooit waar je staat en daarom is het ook altijd leuk om die eerste cross meteen al winnend af te sluiten. Het was best nog warm om te rijden op deze snelle omloop. Ik hoop dat er nog wat beterschap komt naarmate het seizoen vordert. Ik vertrek dinsdag naar de Verenigde Staten. Het gevoel is alvast hetzelfde als vorig jaar maar ik hoop dat het er nu niet zo warm zal zijn en dat ik mijn goede conditie kan tonen. Ik rijd liever in koude temperaturen maar we zien wel. Aan het weer kan je nu eenmaal niet veel doen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong