Sport.be

Veldrijden

Sweeck: 'Ik droom van de overwinning in Koksijde'

08.09.2017 | Pieter Borms

Belga

Laurens Sweeck was vorig jaar samen met Kevin Pauwels en Toon Aerts vaak de man die eindigde op plek drie of vier na winnaars Mathieu van der Poel of Wout van Aert. "Ik hoop dat ik dit jaar iets meer mag winnen", aldus de kopman van Era-Circus.

Sweeck won vorig seizoen twee wedstrijden: de cross in Neerpelt en in Hasselt. Voorts behaalde hij een rist ereplaatsen en pakte hij brons op het BK in Oostende. De renner van Era-Circus wil komend seizoen voortgaan op dat elan. "Ik wil graag een goede start nemen, een constant seizoen rijden, net zoals vorig jaar vaak op het podium eindigen en als het kan een beetje meer winnen", zei hij op de teampresentatie in Antwerpen. "Alleen besef ik dat het niet gemakkelijk zal zijn tegen de 'grote twee'."

Wout van Aert gaf donderdag aan bij zijn teampresentatie dat de kloof tussen hem en Van der Poel en de rest van het pak wellicht kleiner zal geworden zijn. "Dat hoop ik", aldus de kopman van Era-Circus, "maar of dat ook het geval is, weten we zodra de eerste crossen gereden worden. Het is moeilijk voorspellingen te doen en ik heb ook de indruk dat iedereen een goede zomer achter de rug heeft. Inclusief mezelf, maar wat wil dat zeggen met het oog op wat komt."

"Ik heb alleszins goed gewerkt, maar Wout en Mathieu blijven wel een klasse apart. Ik hoop dat ik een paar keer met hen kan wedijveren voor de zege. Ik wil gewoon een constant seizoen rijden, zo weinig mogelijk ziek worden en als ik een paar uitschieters heb, topdagen, dan hoop ik dat hen eens kan verslaan in een cross. Vorig seizoen kon ik diep in de finale een paar keer terugkomen op Mathieu en Wout, maar dan miste ik die paar procenten die ik nodig had om nog echt mee te doen tot op de streep. Misschien lukt me dat nu wel. Vorig jaar won ik twee wedstrijden waar zij niet aan de start stonden, liefst win ik er dit jaar ook één waar ze wel van de partij zijn. Dat geeft toch meer uitstraling aan de zege."

KOKSIJDE & ZONHOVEN


Sweeck is een man van de zandcrossen. "Dat zijn de parcoursen die me goed liggen", zegt hij, "een wedstrijd met veel hoogtemeters is minder mijn ding. Ik droom van een overwinning in de Wereldbeker in Koksijde of de Superprestige in Zonhoven. Dat zijn echt mijn droomkoersen, maar je krijgt die zege niet op bestelling natuurlijk", lacht hij.

Voorts hoopt hij ook gespaard te blijven van ziekte. "Vorig jaar was ik wat op de sukkel rond het BK en WK en snakte ik echt naar het eind van het seizoen. Nu hoop ik dat ik niet ziek word op de belangrijke momenten. Ik rijd heel veel crossen, evenveel als vorig jaar", denkt hij, "maar ik weet ook dat je af en toe wat rust moet inbouwen. Wellicht ga ik eind november/begin december eens een weekend er tussenuit zodat ik fris genoeg aan die kerstperiode en kampioenschappen kan starten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong