Sport.be

Veldrijden

Beobank-Corendon kijkt uit naar start veldritseizoen

04.09.2017 | Pieter Borms

Belga

In de Ark in Antwerpen zijn maandag Beobank-Corendon en Iko-Beobank voorgesteld, de veldritteams van Mathieu van der Poel en wereldkampioene Sanne Cant. Van der Poel heeft een zorgeloze zomer achter de rug en wil zich van start tot finish tonen.

Beobank-Corendon telt met Mathieu van der Poel, David van der Poel, Philipp Walsleben en Tom Meeusen vier renners bij de elite. Meeusen is een nieuwe naam bij het team na zijn overstap van Telenet-Fidea. "Ik wil beter doen dan de voorbije jaren", zegt Meeusen. "Ik heb me niet altijd kunnen tonen zoals ik dat wilde. Nu moet dat anders, vanaf de start van het seizoen wil ik er staan en ik kijk uit naar de start van het seizoen."

Meeusen voelt zich al goed thuis bij Beobank-Corendon. "De aanpassing verliep gemakkelijk", zegt hij. "Ik ben blij dat ik hier mag koersen en op de teamvoorstelling mag staan naast Mathieu van der Poel. Ik heb een goede zomer achter de rug. Ik ben echt aangenaam verrast. Ik denk niet dat ik al ooit op zo'n hoog niveau gekoerst heb in de zomer. Dat kan mij en de rest van de ploeg alleen maar naar een hoger niveau tillen. Ik heb ook een paar keer met Mathieu getraind en ben toch echt onder de indruk. Mijn ogen zijn echt opengegaan, hij is een klasbak."

Van der Poel is de grote kopman. "In de cross draait het om Mathieu en Wout van Aert", zegt hij. "Maar ik heb zelf ook nog altijd ambitie. Mathieu zal de druk wegnemen en zelf wil ik gewoon af en toe me tonen. Je traint niet elke dag voor een ereplaats, ik wil ook graag een cross winnen."

Mathieu van der Poel zelf kan na twee moeilijke jaren zorgeloos aan het nieuwe seizoen starten in het veld. De knieproblemen zijn van de baan, de Nederlander had de perfecte voorbereiding. "Ik kijk echt uit naar de start van het seizoen", zei hij op de persvoorstelling van zijn team.

De voorbije twee zomers sukkelde Van der Poel met de knie en ging hij later van start in het seizoen. Nu beleefde hij een perfecte zomer. "Ik heb een perfecte basis en denk dat ik wel weer een tikkeltje sterker ben geworden", zei hij. "Ik kijk echt uit naar de start en wil gewoon zo veel mogelijk winnen. Vorig jaar had ik ook het meeste crossen op mijn palmares, alleen ontbrak de kers op de taart en greep ik naast de regenboogtrui. Dat is wel even blijven hangen, maar dat ligt nu achter ons. Ik denk dat het opnieuw tussen Wout en mij zal gaan in de cross, met af en toe enkele uitschieters van anderen. Wout zal misschien wat minder crossen met het oog op zijn voorjaar, maar in de klassementscrossen zal hij er wel staan. Dus ik verwacht me aan mooie wedstrijden. Zelf rijd ik enorm veel crossen, dit wordt mijn druktste veldritwinter ooit. Maar dat mag, ik cross graag."

Daarnaast telt het team nog vijf beloften: Stijn Caluwe, Jens Dekker, Adam Toupalik, Ben Turner en Toon Vandebosch.

Voorts telt het IKO-Beobank team met Sanne Cant één groot uithangbord. Daarnaast zijn er drie beloften (Victor Vandebosch, Jonas Smet en Jarne De Meyer) en acht junioren (Len Dejonghe, Ryan Cortjens, Loris Rouiller, Arno Van Den Broeck, Jasper Van Den Plas, Niels Vandeputte, Lennert Meulemans en Wouter Vervoort). Tot slot zijn er ook nog twee renners bij de U17: Lennert Belmans en Mathis Avondts.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong