Sport.be

Veldrijden

De Bie: 'Afscheid als bondscoach komt als totale verrassing'

04.07.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Rudy De Bie is bondscoach veldrijden af. Dat maakte de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) dinsdagmiddag bekend met een persbericht. Hij wordt opgevolgd door Sven Vanthourenhout. "Ik heb het zelf ook pas vanmorgen te horen gekregen", reageert De Bie.

Voor Rudy De Bie kwam zijn afscheid als bondscoach als een verrassing. "Vanmorgen werd ik gecontacteerd door Frank Glorieux van Cycling Vlaanderen", doet hij zijn verhaal. "Hij vroeg me of ik bij hem kon komen in het kantoor in Gent. Daar kreeg ik te horen dat ik niet langer bondscoach was, maar een nieuwe functie kreeg bij Cycling Vlaanderen. Dat was voor mij uiteraard een vrij abrupte mededeling", zegt hij voorzichtig. "Dit komt als een totale verrassing en ik had de voorbije weken of maanden geen signalen in die richting ontvangen. Ik blijf dus aan het werk, maar niet meer als bondscoach."

De Bie benadrukt dat hij niet met modder wil gooien en niemand iets verwijt, maar de ontgoocheling bij de bondscoach was toch groot. "Het is een beetje raar dat ik het pas vanmorgen met zo'n abrupte mededeling te horen kreeg. Het was ook mijn keuze niet en ik had me mijn afscheid bij de nationale ploeg op een iets andere manier voorgesteld, dus natuurlijk ben ik teleurgesteld. Dit is nu allemaal snel en abrupt verlopen."

"Het is mooi dat ik een nieuwe functie krijg en ik heb altijd graag met de jeugd gewerkt, ik deed dat ook in het veldrijden als nationale coach en nu zal ik dat nog meer doen. Het wielrennen in het algemeen bij de jeugd promoten en hen aan het fietsen brengen, dat is toch van belang. Het jeugdwielrennen is toch de basis van het wielrennen en met mijn ervaring kan ik de werking van Cycling Vlaanderen mee op de kaart zetten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong