Sport.be

Veldrijden

Marlux-Napoleon Games wordt Marlux-B!ingoal

31.05.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

In het Oost-Vlaamse Zogge, deelgemeente van Hamme, heeft teammanager Jurgen Mettepenningen woensdagavond een nieuwe hoofdsponsor voorgesteld. Napoleon Games verlaat het veldrijden eind december 2017, vanaf 1 januari 2018 komt Bingoal in de plaats.

Restaurant 't Hofstedeke in Zogge was de setting van de persconferentie van Marlux-Napoleon Games, team van Kevin Pauwels, Michael Vanthourenthout, Klaas Vantornout, belofte Eli Iserbyt en Belgisch vicekampioene Laura Verdonschot. "Enkele dagen na het WK in Luxemburg liet sponsor Napoleon Games weten dat het contract, dat loopt tot eind december 2017, niet zou verlengd worden", gaf manager Jurgen Mettepenningen mee.

"We zijn hen heel dankbaar voor die vijf jaar samenwerking, maar we kregen de boodschap mee dat we op zoek moesten naar een nieuwe partner. Sindsdien heb ik met zo'n 20 à 30 sponsors gesproken. Uiteindelijk hield ik een shortlist van drie sponsors over", ging hij verder. "Je hebt grote sponsors nodig, bedrijven met budget die de continuïteit kunnen garanderen. Finaal heb ik de keuze gemaakt voor een partner die voeling had met de sport en met ons een mooie toekomst kon tegemoet gaan als tweede naamsponsor."

Die nieuwe partner werd B!ngoal (Bingoal), een bedrijf voor sportweddenschappen. De overeenkomst geldt tot eind 2022. "Dat is toch andermaal uniek", zei de manager, "een overeenkomst voor vijf jaar, dat kan niet iedereen voorleggen en geeft zekerheid bij de renners, het team, de medewerkers en ook de andere sponsors."

"Het veldrijden is nog steeds een hype", aldus CEO Joeri Impens van Bingoal, "het geloof in de veldritsport is groot. We hebben al voeling met het veldrijden en waren één van de eerste partners bij de opstart van de GvA-trofee. We sponsoren al KV Oostende en basketclub Spirou Charleroi. We wilden graag terugkeren naar een oerdegelijke Belgische sport en en dat vinden we met dit team. Ik ken Jurgen al vele jaren, nog toen hij de Bollekescross in Hamme organiseerde."

"We kijken verder dan volgend jaar", zei de teammanager nog. "Dit is een sterke ploeg, een team dat kan meestrijden voor het podium. Met toppers zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel is het niet evident om te winnen. Maar we hebben ook goede veldrijders. Vorig seizoen behaalden we slechts één overwinning in een televisiecross."

"Eerlijk: dat is te weinig, maar we haalden wel 35 podiumplaatsen. Dit is een transitieperiode en ik ben ervan overtuigd dat in de seizoenen na Wout van Aert en Mathieu van der Poel - die twee zullen het veldrijden verlaten, zeker als je ziet over welk talent die twee jongens beschikken - we nog veel spannende wedstrijden tegemoet gaan."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong