Sport.be

Veldrijden

Meeusen: 'Spielerei? Ik ga ieder jaar uitgeput naar huis'

20.02.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Tom Meeusen reed zondag in Oostmalle naar zijn achtste podiumplaats van het seizoen. De Antwerpenaar wil die goede vorm nog even doortrekken en woensdag 22/2 schitteren in de Soudal Cyclocross Masters in Waregem. "Wat extra spektakel maakt de cross alleen maar mooier."

"Het is een cross waar ik me zeker zal amuseren", blikt de toekomstige ploegmaat van Mathieu Van der Poel vooruit. "Op het einde van het seizoen is het leuk om eens iets uit te proberen. Als je valt, dan is de schade niet te groot. En zo'n parcours met veel technische vaardigheden, dat zorgt alleen maar voor meer spektakel en een mooie cross."

Hoewel de prijzen al verdeeld zijn, maakt Meeusen duidelijk dat de slotmanche van de Soudal Classics serieus wordt genomen in het peloton. "Spielerei? Vergeet het maar. Veel mensen denken dat het alleen om de show gaat, maar ieder jaar ga ik helemaal uitgeput naar huis. Er wordt in Waregem serieus gekoerst. Het gaat ook om het eergevoel van de renners. Niemand verliest graag."

"NIEUW RECORD? ZAL ER ALLES AAN DOEN"

Een derde overwinning in de Ion High Jump staat bij Meeusen hoog aangeschreven. Twee jaar geleden sprong hij nog over 75 centimeter. "Of ik dit jaar een nieuw record zal vestigen? Ik zal er alles aan doen, maar ik denk niet dat ik nog hoger kan springen. Als ik goed kan afzetten, zal ik zeker een goed resultaat neerzetten, maar ik heb er niet extra op geoefend. Of ik voor woensdag nog eens zal testen? Sinds de cross in Oostmalle heb ik blaren op mijn handen, veel oefenen zal er dus niet inzitten."

Meeusen is woensdag niet de enige grote naam die present tekent voor de Soudal Cyclocross Masters. Ook Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel, Laurens Sweeck, Lars Van der Haar, Kevin Pauwels, Klaas Vantornhout, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Sophie De Boer, Ellen Van Loy en Laura Verdonschot tekenen present.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong