Sport.be

Veldrijden

Van Aert zegeviert in zijn laatste cross van het seizoen

19.02.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Wout van Aert (Crelan-Charles) heeft met ruime voorsprong de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. De wereldkampioen moest na het WK zes keer de duimen leggen voor Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon), maar vierde op 500 meter van zijn ouderlijk huis zijn eerste zege in zijn nieuwe regenboogtrui. Van der Poel werd tweede, Tom Meeusen derde.

Wout van Aert trok van bij de eerste zandstroken hard van leer, gevolgd door Jim Aernouts, Michael Boros en Jens Adams. Mathieu van der Poel zat achter dat drietal en was meteen op achtervolgen aangewezen. De Nederlandse kampioen sprong over de balken op weg naar een zoveelste duel met zijn eeuwige concurrent. Hard tegen hard, na amper één ronde. Van der Poel mocht dan zes wedstrijden op rij gewonnen hebben, in Oostmalle geraakte hij niet meteen op het wiel van het rugnummer één.

De wereldkampioen slingerde gezwind tussen de bomen en in het zand. Na het WK in Bieles leek het allemaal iets minder, maar op 500 meter van zijn ouderlijk huis ramde hij als vanouds door. De grinta droop van zijn gezicht af. Na drie ronden lag van der Poel op zeventien seconden. Laurens Sweeck reed met enkele anderen het gaatje op de kleinzoon van Raymond Poulidor toe. Een groepje van acht ontstond, waar iedereen om beurt eens de kop nam.

Kevin Pauwels knalde spectaculair met het hoofd op een paaltje en viel weg uit de groep met enkele verrassende namen als Boros, Soete en Diether Sweeck. Die laatste geraakte los door twee foutjes van Boros, die zo Gianni Vermeersch ophield. Intussen legde van Aert zich nog steeds plat, met meer dan een minuut voorsprong.  De broer van Laurens geraakte niet weg, waardoor het tempo zakte en Pauwels opnieuw kwam aansluiten.

Een spannende strijd voor het podium dus, want de plaats in het midden was allang vastgelegd. Hij kon na een perfecte cross een relaxte ereronde afwerken en met een kus over de regenboog vieren. In de achtergrond kon van der Poel de spurt winnen van Meeusen en zijn broer David.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong