Sport.be

Veldrijden

Van Aert dendert naar winst in Essen (VIDEO)

10.12.2016 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Wout van Aert heeft na een lange solo de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. In Essen trok de wereldkampioen in de tweede ronde in de aanval, zijn concurrenten zagen hem pas terug na de finishlijn. Kevin Pauwels werd tweede.

Bij de eerste passage liep het al fout voor thuisrijder Tom Meeusen. De Telenet Fidea Lion donderde nog voor de balkjes tegen de grond na een vreemde stuurfout. Voor Mathieu van der Poel was de wedstrijd ook al snel voorbij door een lekke band en een aanval van van Aert. De wereldkampioen sleurde de Europese kampioen Toon Aerts en Kevin Pauwels mee. Die laatste probeerde de vliegende van Aert te volgen, maar vloog zelf letterlijk door de lucht bij een trappenpassage.

Van der Poel schoot in de achtervolging van zijn zadel en op zijn buis. De veer brak bij de Nederlandse kampioen, die in het klassement toch al geen grote ambities meer had. Pauwels bleef op een dikke tien seconden achter een laagvliegende van Aert, gevolgd door Aerts, thuisrijder Corné van Kessel (de Nederlander woont in Essen, red.) en Wietse Bosmans.

Meeusen gaf zich intussen niet gewonnen en reed met Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch naar het trio toe. De Essenaar werd vooruit geschreeuwd door een dolenthousiast publiek en nam ook bij het zevental direct de leiding. Van Aert koos in de laatste twee rondes voor een kleiner verzet, bij de grote groep achtervolgers werd er stevig gedrumd.

Van Aert kon rustig vieren, terwijl in de achtergrond Meeusen tot groot jolijt van het publiek derde werd. De wereldkampioen staat zo bijna drie minuten voor in het algemene klassement van de DVV Verzekeringen Trofee.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong