Sport.be

Veldrijden

Sanne Cant heerst bij dames (VIDEO)

19.11.2016 | Jonas Verheyen

Belga

Belgisch kampioene Sanne Cant heeft voor de vierde keer op rij de Soudal Classics in Hasselt gewonnen. Cant finishte solo voor Ellen Van Loy. De derde plek ging naar de Amerikaanse Elle Anderson.

Ellen Van Loy schoot als een pijl uit een boog weg bij de start. Sanne Cant was op achtervolgen aangewezen maar kon vrij snel de aansluiting maken. Daarna probeerde ze Van Loy te lossen, maar dat was niet volgens het plan van de taaie Van Loy. Drie keer probeerde Cant het, maar Van Loy keerde steeds terug.

In de achtergrond kwam Jolien Verschueren ten val in een afdaling. Achter Van Loy leek de Luxemburgse Christine Majerus op weg naar de derde plek. Zij kreeg echter af te rekenen met een zadelbreuk waardoor ze terugzakte naar plek vier. Elle Anderson nam dankbaar het geschenk aan en reed naar de derde podiumplek.

Vooraan was de vierde aanval de goeie voor Sanne Cant. Van Loy moest passen en Cant bouwde haar voorsprong uit. Ze zegevierde met een voorsprong van 22 seconden op Van Loy. Anderson finishte als derde voor Majerus, Vanderbeken en Michiels.

CANT: "PLEZANT IN HASSELT"

Aan het prille begin van de wedstrijd appelleerde Cant voor een valse start. "Na de start raakte ik verzeild in tiende positie. Ellen Van Loy was erg snel vertrokken, maar ik kon toch op eigen tempo het gat dichten. Daarna ben ik mijn eigen tempo blijven aanhouden", aldus de winnares.

Cant wint al voor de vierde keer op rij in Hasselt. "Het is hier plezant in Hasselt", lacht ze. "Draaien en keren in het park ligt me wel."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong