Sport.be

Veldrijden

Volgend seizoen spreken we van de DVV Verzekeringen Trofee (VIDEO)

24.02.2016 | Gert-Jan Weyters

Golazo

Vanaf het nieuwe seizoen heet het mooiste regelmatigheidscriterium veldrijden in ons land de DVV Verzekeringen Trofee. De Belgische verzekeraar wordt de nieuwe title sponsor en neemt daarmee de fakkel over van bpost bank.

De voormalige GVA Trofee, later bpost bank trofee en vanaf nu dus DVV Verzekeringen Trofee, groepeert sinds 1987 een aantal van de beste cyclocrossen in België. Het seizoen start op zondag 9 oktober in Ronse en eindigt na acht crossen op zondag 4 februari in Lille, dat zijn plaats op de kalender terug inneemt. Alle wedstrijden van zowel de elite mannen als vrouwen, worden live uitgezonden op Sporza.

BEREIKBAARHEID

"DVV Verzekeringen is dankzij haar exclusief netwerk van meer dan 300 DVV-kantoren sterk verankerd over het hele land", vertelt Commercieel Directeur Dominique Gossé. "Onze consulenten bieden een totale service aan en maken alzo van DVV de meest bereikbare van alle verzekeraars. Bereikbaarheid is een kernwaarde voor ons. Daarom zijn we ook blij dat we ons de komende twee jaar kunnen linken aan het veldrijden. Er is immers geen enkele andere sport te bedenken waarin de helden zo bereikbaar zijn. Je kan ze zelfs tijdens de ritten bijna aanraken. Nergens beleef je topsport zo letterlijk mee vanop de eerste rij. Veldrijden staat voor topbeleving. Ik kijk er naar uit... en heb me alvast een nieuw paar laarzen aangeschaft", lacht Dominique Gossé.

DVV VERZEKERINGEN EN DE FIETS: EEN STEVIGE TANDEM

"DVV is een merk met meer dan 85 jaar geschiedenis, en geen onbekende in sport- en wielersponsoring", gaat Dominique Gossé verder. "We koppelen onze naam aan het bekendste regelmatigheidscriterium in de cross én we worden lokale sponsor van de Wereldbekermanche in Namur. Uiteraard om onze naamsbekendheid bij het grote publiek te versterken, maar zeker ook omdat we ons engageren in gezonde en kwaliteitsvolle vrijetijdsbeleving op de fiets."

Fervente fietsers zijn zeker en vast bekend met de DVV Cycling Tour, de 12 mooiste fietstochten in België die open staan voor iedereen die wil deelnemen. Daarnaast zijn we ook partner van de Beau Vélo de RaVel, een reeks van 13 familiale fietstochten tijdens de zomer op verschillende plaatsen in Wallonië. Ook daar staat gezonde vrijetijdsbesteding met het hele gezin op de fiets centraal. DVV staat bekend om verzekeringsoplossingen op maat. Voor fietsers vertalen we die oplossingen in onze gloednieuwe fietsverzekering én in de gratis fietsbijstand als voordeel voor goede DVV-klanten.

TROUWE PARTNER EN EEN NIEUWE PARTNER

"Als organisator zijn wij uiteraard bijzonder verheugd met de komst van DVV Verzekeringen als nieuwe naamsponsor van ons klassement", meent Christophe Impens van Golazo sports.  "DVV is voor ons geen onbekende, Golazo sports en DVV Verzekeringen werken al vele jaren samen. Eerst als naamsponsor van onze Running Tour en de DVV Antwerp 10 Miles en sinds vorig jaar als koepelsponsor van de DVV Cycling Tour voor wielertoeristen. DVV kiest hier terecht voor de populairste wintersport en voor een maximaal mediabereik. Geen enkele sport kan gedurende een volledig seizoen kijkcijfers en een media-impact voorleggen zoals de cyclocross. Daarnaast zijn we ook trots dat we na vele jaren afwezigheid in de wielersport, Ijsboerke terug mogen begroeten."

VROUWEN EN JEUGD: IJSBOERKE

De DVV Verzekeringen Trofee krijgt er inderdaad met Ijsboerke ook een nieuwe ambitieuze main partner bij. De roomijsfabrikant zet vooral in op de vrouwen en de jeugd. In het voorbije seizoen werd er al een flinke stap voorwaarts gezet door de live uitzendingen van de vrouwenwedstrijden. Komend seizoen krijgt het vrouwenklassement ook een eigen naam: de Ijsboerke Ladies Trophy.

Dat de toekomst van de cross bij de jeugd ligt, is ook Ijsboerke niet ontgaan. Met de Ijsboerke Kids Cyclocross zal er volgend seizoen nog meer aandacht zijn voor de jeugd en wordt ook volop ingezet op talentdetectie. De jeugdinitiaties op de cross worden verfijnd met o.a. een kleiner en technischer parcours met toffe hindernissen.

NIEUW!

Met de DVV Team Trofee wordt een officieel ploegenklassement boven de doopvont gehouden. Het klassement is gebaseerd op de tijd van de eerste drie renners per ploeg. Het winnende team krijgt een cheque van 5.000 euro die het kan schenken aan een goed doel naar keuze, erkend door Music For Life.

Het prijzengeld bij de vrouwen wordt opgetrokken naar 30.000 euro. De winnares van de Ijsboerke Ladies Trophy keert niet met lege handen naar huis. Op de slotshow ligt een cheque van 10.000 euro te wachten. De tweede in het eindklassement krijgt 7.000 euro, de derde 5.000 euro. De prijzenpot wordt verdeeld onder de 15 best geklasseerde rensters. Hiermee wordt de kloof met de mannen alweer een beetje kleiner. Intussen heeft ook VRT zijn engagement bevestigd voor de komende 2 seizoenen en zullen net als dit seizoen ook de wedstrijden van de vrouwen elite live en integraal worden uitgezonden.

Aan het einde van het seizoen is het de beurt aan de recreanten en liefhebbers van de cyclocrossfiets. In februari wordt, in de Kempen, het eerste 'Cyclocross Festival' georganiseerd: een groot recreatief cyclocrossevent, met o.a. een massacyclocross met gezamenlijke start over 40km.

KALENDER DVV VERZEKERINGEN TROFEE SEIZOEN 2016-2017

zondag 9 oktober: Ronse
dinsdag 1 november: Oudenaarde
zondag 27 november: Hamme
zaterdag 10 december: Essen
zaterdag 17 december: Antwerpen
donderdag 29 december: Loenhout
zondag 1 januari: Baal
zaterdag 4 februari: LilleFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer