Sport.be

Veldrijden

Vanthourenhout wint 'herkansing WK'

03.02.2016 | Laurens Plees

Belga

Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) heeft de Parkcross in Maldegem op zijn naam geschreven. Hij bleef Kevin Pauwels en Radomir Simunek voor. Wereldkampioen Wout van Aert werd zesde.

De 22-jarige Michael Vanthourenhout  behaalde in het Sint-Annapark zijn eerste zege van het seizoen.

Het was het tweetal Laurens Sweeck-Michael Vanthourenhout dat de eerste wedstrijdhelft voor zijn rekening nam. Achter dit duo klitte een groepje van tien renners samen. Dat waren wereldkampioen bij de profs Wout Van Aert en wereldkampioen bij de beloften Eli Iserbyt met Sven Nys, Kevin Pauwels, Gianni Vermeersch, Daan Soete, Quinten Hermans, Diether Sweeck, Dieter Vanthourenhout en de Tsjech Radomir Simunek.

Halfkoers muisde Michael Vanthourenhout er alleen vanonder. Laurens Sweeck volgde snel op tien seconden. In de achtergrond vormde zich een groepje met Van Aert, Vermeersch, Simunek en Pauwels. Wat verderop volgden onder andere Nys en Iserbyt. Sweeck werd op drie ronden van het einde ingerekend door het groepje met Van Aert dat zo aandikte tot vijf renners.

Michael Vanthourenhout bleef een fiks tempo ontwikkelen en achter hem kwam de tegenreactie nooit echt geordend op gang, mede door het schitterende afstoppingswerk van Pauwels en Vermeersch. Vanthourenhout kwam niet meer in de problemen en haalde het dan ook afgescheiden.

Achter de West-Vlaming hadden Pauwels, Simunek en Vermeersch zich losgewrikt van Van Aert en Sweeck. Pauwels, vorig jaar nog eindlaureaat van deze Parkcross, haalde het in de strijd voor de dichtste ereplaats en hield Simunek achter zich. Wereldkampioen Van Aert werd zesde.

Sven Nys moest genoegen met de twaalfde plaats nadat hij nog werd opgehouden door een valpartij en zich daarbij blesseerde aan de pink.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong