Sport.be

Veldrijden

Sanne Cant wint Parkcross van Maldegem

03.02.2016 | Laurens Plees

Belga

Sanne Cant (Enertherm-BKCP) heeft vanmiddag de Parkcross van Maldegem op haar naam geschreven. 'Het is niet simpel om vier dagen na het wereldkampioenschap terug met frisse benen aan de start te staan', zegt de Antwerpse.

De Belgische en Europese kampioene Sanne Cant (25) haalde het solo voor de Nederlandse Sophie de Boer (25) en Loes Sels (30). De Boer en Cant bepaalden van bij de start het tempo. De Nederlandse nam een kleine voorsprong maar met nog twee ronden te rijden had Cant haar concurrente bijgebeend. Achter dit duo had Loes Sels zich ontdaan van haar metgezel Jolien Verschueren.

SOLO FINISH

Op anderhalve ronde van het einde versnelde Cant. De Boer had hier geen antwoord op en moest een kloofje laten. Cant kon zo met vijf seconden voorsprong aan de slotronde beginnen. Cant kwam niet meer in de problemen en haalde het solo voor De Boer. Sels pakte de derde podiumplaats.

'Het is niet simpel om vier dagen na het wereldkampioenschap terug met frisse benen aan de start te staan', reageerde de regerende Europese kampioene. 'Deze Parkcross wordt echter verreden over een heel mooi parcours en de regen maakte de omloop zeer technisch. Dat ligt me wel.'

MOOIE STRIJD

'Ik had een lastige klant aan Sophie de Boer. Ik liet haar eerst doen en sloeg toe wanneer zij de materiaalpost indraaide. Ik gaf toen vol door en kon meteen een kloofje slaan. De rest was dan al onherroepelijk achterop geslagen. Wij hielden er een strak tempo op na maar dat kwam enkel maar omdat wij beiden wilden winnen. Het was een mooie strijd vond ik.'

'Dit weekend wachten er ook nog enkele schitterende koersen met Sint-Niklaas en Hoogstraten. Ook daar wil ik me laten zien. Ik ben alvast blij dat ik met deze zege naar die twee komende crossen kan trekken', kijkt Cant vooruit.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong