Sport.be

Veldrijden

Mario De Clercq volgend seizoen geen ploegleider meer bij Marlux-Napoleon Games

11.01.2016 | Ward Bollen

Belga

Mario De Clercq zal volgend seizoen geen ploegleider meer zijn bij Marlux-Napoleon Games. Dat maakte het team maandag bekend. Een opvolger voor de drievoudige wereldkampioen is er nog niet. De Clercq blijft tot het einde van dit seizoen en krijgt daarna een andere rol binnen het team.

"De Clercq was bijna tien jaar lang de ploegleider van ons team. In die periode heeft hij heel veel voor ons betekend. De tijd is echter aangebroken voor een nieuwe wind", stelde teammanager Jurgen Mettepenningen. "Bovendien kwam een tijd terug ook de vraag van Mario zelf om zijn rol in het team te herbekijken omwille van privéredenen."

"De beslissing werd dus niet ingegeven door de sportieve prestaties van dit seizoen, en evenmin als reactie op het tegenvallende BK in Lille", preciseert Mettepenningen. "We behaalden deze winter al 21 podiumplaatsen in tv-crossen. Weinig teams doen beter. We presteren dus goed, al ontbreekt de kers op de taart in de vorm van enkele extra overwinningen."

Wie De Clercq zal vervangen, is nog niet duidelijk. "De zoektocht start nu. Over een maand moeten we een vervanger aangeduid hebben. Het komt erop neer iemand te vinden die goed bij ons team past. De Clercq werkte al een wegprogramma uit voor de komende lente en zomer. Zijn opvolger zal dat programma leiden als ploegleider."

Tot het einde van het veldritseizoen zal De Clercq Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Michael Vanthourenhout en hun ploegmaats blijven begeleiden. "En dat zal ik doen met dezelfde inzet als voorheen. Vanaf maart zal ik me vooral concentreren op mijn privéleven. Ik word binnenkort voor het eerst grootvader en dus zal mijn gezin meer tijd van me vragen. Bovendien speelde het al enkele seizoenen door mijn hoofd om na het WK in Zolder een stapje terug te zetten. In maart word ik vijftig jaar, het is tijd voor een nieuwe generatie."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong