Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Ik wil alles winnen'

11.01.2016 | Erik Duchateau

Belga

"Ik houd een schitterend gevoel aan deze cross over", reageerde Mathieu Van der Poel na zijn overtuigende zege in Otegem. Ook Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels toonden zich tevreden na de cross.

"Ik heb zowat een uur alleen gereden, dat geeft me wel vertrouwen", aldus Van der Poel. Ik was heel gemotiveerd naar Otegem gekomen en beschouwde dit toch wel als meer dan een simpele training. In een cross kan je niet winnen zonder diep te gaan."

"Ik wou een uur fiks doorrijden. Of dit nu alleen was of met iemand in het wiel. Ik moest blijven doorrijden, want Michael Vanthourenhout bleef ook een mooie snelheid ontwikkelen. Ik wil alles winnen, zeker het wereldkampioenschap. Het zal niet gemakkelijk zijn om mijn titel te verlengen maar ik ga er alles aan doen om dat te verwezenlijken."

"De problemen met de knie zijn hopelijk definitief achter de rug. Ik maakte een goede trainingsstage door in Spanje en kon de nationale titel pakken in eigen land. Ik ga me nu wat verdiende rust gunnen."

"Een tweede plaats was het hoogst haalbare", erkende Vanthourenhout. "Ik rijd al een heel seizoen op een meer dan degelijk niveau. Halfweg het seizoen had ik door ziekte een dipje, maar nu is mijn vormpeil zeker goed. Er komen nu twee wereldbekercrossen aan, heel belangrijk met het oog op een WK-selectie."

Kevin Pauwels was tevreden met de derde plaats. "Vorig jaar pakte ik hier nog de zege. Nu was Van der Poel duidelijk de sterkste. "Eigenlijk is deze cross een weerspiegeling van mijn hele seizoen. In het begin van de wedstrijd heb ik het altijd lastig. Hoe dat komt weet ik zelf eigenlijk niet. Sven Nys kwam op het einde fel opzetten, maar ik had nog wat power in de benen om hem af te houden."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong