Sport.be

Veldrijden

Eric De Vlaeminck is overleden

04.12.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Eric De Vlaeminck is op 70-jarige leeftijd overleden. De Vlaeminck kroonde zich zeven keer tot wereldkampioen veldrijden, een record. Na zijn actieve carrière was hij jarenlang bondscoach in het veldrijden.

Eric De Vlaeminck kon als eerste Belg de wereldtitel veroveren in het veld. Hij deed dat in 1966 in Spa. In totaal won hij maar liefst 7 keer de regenboogtrui. Daarmee is hij nog altijd recordhouder.Op het Belgisch kampioenschap stond De Vlaeminck vier keer op het hoogste schavotje. Ook op de weg was De Vlaeminck zeker geen meeloper. Hij won een etappe in de Tour en schreef de Ronde van België op zijn naam.

Na zijn actieve carrière was Eric De Vlaeminck een tijdlang bondscoach in het veldrijden. In totaal veroverde hij met zijn selectie 29 medailles. Na het bijzonder succesvolle WK in Zolder in 2002 kondigde De Vlaeminck zijn afscheid aan.

De Vlaeminck was al lange tijd op de sukkel met zijn gezondheid. Hij leed aan Alzheimer en Parkinson. Vrijdag rond het middaguur overleed hij in het rust-en verzorgingstehuis in Wilskerke, waar hij de voorbije jaren verbleef.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer