Sport.be

Veldrijden

Femke Van den Driessche (U23) grijpt Europese titel

07.11.2015 | Niels Rouvrois

Belga

De Europese titel bij de dames U23 werd een prooi voor de Belgische Femke Van den Driessche. De renster van Kleur op Maat-NoDrugs haalde het solo voor de Nederlandse Maud Kaptheijns en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

Van den Driessche was na afloop zichtbaar gelukkig met haar Europese titel. "Ik ben natuurlijk enorm blij. Normaal gezien is zo'n parcours niet echt iets voor mij, maar ik heb heel hard getraind richting dit EK", aldus de 19-jarige renster, die vorige week nog knap tweede werd in de Koppenbergcross. "Mijn resultaten de voorbije weken waren goed, maar dit had ik toch niet meteen verwacht. Heel hard ga ik niet vieren vanavond want morgen start ik in Ruddervoorde."

Kaptheijns kon het tempo van Van den Driessche even volgen, maar de Nederlandse moest haar zuiderbuur toch laten gaan. "Op het eerste deel van het parcours voelde ik me sterker, maar op de loopstroken kwam ik duidelijk te kort", vertelt Kaptheijns. "Maar ik kan wel leven met deze tweede plaats. Ik had ook last van de temperatuur. Dit weer is te warm voor mij."

Nummer drie Arzuffi was matig tevreden met haar bronzen plak. "Ik ben eigenlijk lichtjes ontgoocheld want ik had stiekem gehoopt op zilver of goud", klonk het. De Tsjechische Jana Czeczinkarova en de Duitse Jessica Lambracht vervolledigen de top vijf.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer