Sport.be

Veldrijden

Dubbelslag voor Verschueren (VIDEO)

01.11.2015 | Niels Rouvrois

Belga

Jolien Verschueren (Telenet-Fidea) heeft de Koppenbergcross (bpost bank trofee) naar haar hand gezet. De Kruishoutemse haalde het voor de verrassend sterke Van den Driessche en de Britse Nikki Harris. Verschueren is ook de nieuwe leidster.

"Dit is de mooiste zege uit mijn carrière", aldus een erg gelukkige Verschueren na afloop. De Oost-Vlaamse kan prima uit de voeten op een klimparcours en dat bleek ook op de Koppenberg. Ze kwam solo over de meet. "Ik heb genoten van de vele supporters in de laatste ronde, maar echt gerust was ik niet. Ik moest geconcentreerd blijven. Een foutje of materiaalpech kon me nog nekken."

Door haar sterke prestatie legt Verschueren de lat hoog voor het EK, komende zaterdag in Huijbergen. "Maar ik leg mezelf zeker geen extra druk op. Ik ga nu uitrusten en op het EK gewoon mijn uiterste best doen. En dan zien we wel waar ik strand."

Opvallende tweede in Oudenaarde was de amper 19-jarige Femke Van den Driessche. "Dit is ook voor mij een grote verrassing", aldus de renster van Kleur op Maat-Nodrugs. "Dit is een parcours waar kracht een grote rol speelt. En wat dat betreft heb ik blijkbaar toch grote stappen gezet. Hoewel ik heel veel foutjes maakte in de afdaling, kon ik toch mijn tweede plaats vasthouden. Ik hoop dat ik dit vormpeil zo lang mogelijk kan doortrekken."

In het klassement neemt Verschueren de leiding over van de Tsjechische Pavla Havlikova, die in Oudenaarde niet aan de start kwam.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer