Sport.be

Veldrijden

Jaspers grijpt bloemen bij junioren

26.09.2015 | Niels Rouvrois

Niels Rouvrois

Bij de junioren in de Soudal GP Neerpelt gingen de bloemen naar Jappe Jaspers. De renner van Enertherm-BKCP haalde het solo na een spannend gevecht met Thijs Wolsink (Lares-Doltcini). Toon Vandebosch, ploegmaat van Jaspers, werd derde.

Zes ronden moesten de junioren afleggen op het provinciaal domein Dommelhof. Jaspers en Wolsink legden in de eerste ronde meteen hun kaarten op tafel. Groot, ploegmaat van Wolsink bij Lares-Doltcini, bleef enkele ronden hangen op een paar seconden, maar kraakte uiteindelijk toch.

De wedstrijd draaide uit op een gevecht tussen Wolsink en Jaspers. En het was Jaspers die aan het langste eind trok. "Het moest in de laatste ronde gebeuren", vertelt Jaspers. "In de sprint zou Thijs te sterk zijn. Op de heuveltjes kon ik een kleine voorsprong nemen. Ik maakte nog een foutje in het zand, maar kon toch standhouden. Een mooie overwinning."

Wolsink kon leven met zijn tweede plaats. "Het was de hele wedstrijd hard tegen hard. We waren aan elkaar gewaagd, maar in de slotronde was Jappe iets sterker. Ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer