Sport.be

Veldrijden

Geen Peeters in eerste Wereldbekercross

12.09.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Net zoals de renners van Sunweb-Napoleon Games, is ook het team van Vastgoedservice-Golden Palace naar het Amerikaanse Las Vegas vertrokken. Zonder Rob Peeters evenwel. De renner is ziek en kan er niet bij zijn in de Verenigde Staten.

Wout Van Aert, Jens Adams en Tim Merlier zijn zaterdag samen met coach Niels Albert afgereisd naar Las Vegas. Rob Peeters moest in extremis afhaken wegens ziekte. "Rob voelde zich niet fit", zegt dokter Jens Demanet. "Nader onderzoek bracht een bacteriële bronchitis aan het licht. Na overleg werd beslist af te zien van deelname aan de wedstrijd in Las Vegas, vooral omdat een langdurige vliegtuigreis het risico op evolutie naar een longontsteking verhoogt en we willen de verdere seizoensstart van de renner niet in het gedrang brengen."

Peeters reageerde ontgoocheld na zijn forfait. "Dit is zeer jammer. Ik kende een perfecte zomer en was gebrand op een goede prestatie in de Amerikaanse gokstad. Dit is toch wel een domper, maar ik mag en kan geen risico nemen." Toch was er ook goed nieuws voor Peeters. Deze week werd zijn contract met twee jaar verlengd, tot eind 2017.

"Ik was er bij toen het team van start ging", aldus Peeters. "Ik zag onze ploeg snel progressie maken en kreeg zelf veel vertrouwen. Ook toen het wat minder ging, werd vanuit de ploegleiding begrip getoond. Daarnaast ben ik binnen het team meer dan zomaar een renner. Ik word bij bepaalde beslissingen gehoord en betrokken, en dat voelt goed aan."

Teammanager Geert Vanhoof: "Zonder Rob Peeters was er misschien zelfs geen sprake van onze ploeg. Bovendien past Rob perfect in het plaatje, want hij is een echte teamspeler is. Vorig jaar liep het door omstandigheden sportief wat minder, maar hij heeft de voorbije zomer hard gewerkt. Getuige daarvan zijn mooie resultaten op de weg. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij komende winter opnieuw zijn betere niveau zal halen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong