Sport.be

Veldrijden

Wout Van Aert imponeert in Sluitingsprijs

22.02.2015 | Ward Bollen

Belga

Wout Van Aert (Vastgoed Service-Golden Palace) heeft zondag de Sluitingsprijs in Oostmalle gewonnen. Hij haalde het afgescheiden voor Kevin Pauwels, die de sprint om de tweede plek won van Laurens Sweeck.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Niels Albert nog gehuldigd voor zijn carrière, maar meteen daarna was het aan de actieve crossers om het veld in te duiken. Het was Tom Meeusen die het beste vertrok, maar afstand nam hij niet. Een grote groep bleef bijeen in de eerste twee ronden en ook in de derde ronde bleef het pak nog bij elkaar. Pas na een valpartij in het zand kregen we wat animo. 

Van Aert kende door die valpartij materiaalpech en was op achtervolgen aangewezen. Hij dichtte snel de kloof en in de vierde ronde kregen we een kopgroepje van zes renners waar vooral Laurens Sweeck zich zeer bedrijvig toonde. Hij reed in het gezelschap van Meeusen, Van Aert, Baestaens, Pauwels en van der Haar.

Sweeck probeerde zich van zijn metgezellen te ontdoen en reed met Baestaens en van der Haar even weg van de rest, maar de anderen keerden nog terug. Intussen noteerden we ook de opgave van Sven Nys die zaterdag ook al verstek gaf voor de Kleicross in Lebbeke. Ook wereldkampioen Mathieu van der Poel, zaterdag winnaar in Heerlen, reed een bleke wedstrijd.

Uiteindelijk vond Van Aert het welletjes en reed hij halfweg koers weg bij de anderen. Hij overklaste de rest en nam vrij snel een halve minuut voorsprong. Aan de meet vierde hij zijn overwinning  demonstratief en stak hij zijn, verguisde, WK-fiets, in de lucht. Van Aert volgt op de erelijst zijn ploegleider Niels Albert op. Die won zes keer in Oostmalle.

VAN AERT: 'TROTS OP AL MIJN ZEGES'

"Het is plezant om met zo'n overwinning het seizoen af te sluiten", verklaarde Van Aert . "Dit is een seizoen dat de verwachtingen overstijgt. Ik heb meer gewonnen dan ik vooraf zelf voor mogelijk achtte. Ik ben trots op al mijn zeges."

"Nochtans was het vandaag niet zo evident. Ik kwam ten val, moest even aan de kant met materiaalpech, maar slaagde er gelukkig in om snel het kloofje met de koplopers te dichten. Toen wist ik dat het goed zat."

Van Aert plaatste iets over halfweg koers één versnelling en gaf de anderen het nakijken. "Dat was het plan vooraf en het draaide ook zo uit. Ik koers graag in Oostmalle. Het is vlakbij mijn woonplaats, er zijn veel supporters en dat motiveert me altijd om het goed te doen. Ik ben blij dat ik hen ook de overwinning kon schenken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer