Sport.be

Veldrijden

Cant: 'Ik verlies goud'

31.01.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Sanne Cant was diep ontgoocheld over haar zilveren medaille op het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor. "Ik win hier geen zilver, ik verlies goud", zei ze na afloop.

Cant was meteen na de finish in tranen om de gemiste kans. "Ik denk niet dat ik er veel dichter bij kon zijn", sprak ze. "Dan ben je niet blij met zilver, maar ontgoocheld omdat je naast het goud grijpt. Vooraf zou ik blij geweest zijn met zilver, maar als je zo'n wedstrijd rijdt, dan wil je meer. Natuurlijk, ik besef ook wel dat het moeilijk is om Pauline Ferrand-Prévot te kloppen in de sprint, ze heeft ook de sprint op het WK op de weg gewonnen, maar ergens hoop je toch altijd."

Of ik fouten heb gemaakt tijdens de wedstrijd? "Neen, ik denk het niet", klonk het. "Ik heb geprobeerd om haar van me af te schudden op dat laatste stukje bergop, maar ze bleef in mijn wiel hangen. Daarna wist ik dat ik als eerste die bocht moest nemen, maar dat lukte me niet. Maar zelfs al begin ik nog als eerste aan die sprint, dan steekt ze me wellicht nog voorbij. Ik kan mezelf weinig verwijten." Toch overheerste ontgoocheling en frustratie.

"Ik rijd een gans seizoen in de cross en heb veel meer wedstrijden in de benen dan die andere dames hier. Ze zijn frisser dan mij. Dan is het wel frustrerend dat ik hier de wereldtitel verlies in de sprint, van iemand die minder crossen rijdt dan ik. Ik erken de kwaliteiten van Nash, Vos, Ferrand-Prévot, maar Pauline en Marianne starten hun crossseizoen maar in december en focussen op het WK. Ik kan dat niet. Ik moet er een gans jaar staan. Dat is nu wel even balen."

"Uiteraard mag ik blij zijn met dit seizoen. Ik win de Wereldbeker, heb een Europese en Belgische titel op zak en sta eerste in de UCI-ranking. Daar moet ik blij mee zijn, maar nu ben ik wel even triest en heb ik wat tijd nodig om dit te verwerken. Er komen nog kansen, maar dit is alvast een gemiste kans."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong