Sport.be

Veldrijden

Van der Poel: 'Graag ook superdag in Tabor'

25.01.2015 | Erik Duchateau

Belga

"Ik ga niet wegsteken dat ik in goede vorm verkeer", sprak Mathieu Van der Poel na de WB-cross in Hoogerheide. Hij kon moeilijk anders, VdP demonstreerde van begin tot eind.

"Nochtans was dat de bedoeling niet om in deze zware wedstrijd zo vroeg alleen te rijden", zei Van der Poel na afloop. "Maar al snel had ik een gaatje van 15 seconden. Ik besloot gewoon om mijn eigen tempo aan te houden en toen ik een halve minuut had, besefte ik dat ik het zou kunnen halen. Ik ben gewoon hard blijven trappen tot het einde."

Van der Poel bereidde zich in Spanje voor op de slotmanche van de wereldbeker. "Ik heb er tien dagen hard getraind", zei hij. "Ik wist niet dat ik hier vandaag zo sterk zou zijn. Dit had ik niet verwacht, want soms valt je vorm meteen na zo'n trainingsperiode tegen, maar blijkbaar was ik sterk vandaag. Ik heb tien dagen getraind en drie dagen rust genomen voor deze cross. Dat heeft geloond."

"Hopelijk ben ik niet een week te vroeg in vorm en kan ik volgende week opnieuw rekenen op zo'n superdag op het WK in Tabor."

Door zijn prestatie in Hoogerheide kan Van der Poel niet meer wegsteken dat hij één van de topfavorieten is voor het WK. "Ik weet niet hoe de anderen zich de voorbije weken hebben voorbereid", stelt hij. "Maar ik ben alleszins klaar. Zelf indien ik vandaag niet gewonnen had, had ik ook in dat lijstje met favorieten gestaan. Ik ben een van de kanshebbers en ik ga uit van mijn eigen kracht. Hopelijk ben ik volgende week zondag opnieuw zo sterk."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer