Sport.be

Veldrijden

Pauwels: 'Ik hoop op een harde ondergrond'

25.01.2015 | Erik Duchateau

Belga

Kevin Pauwels heeft voor de tweede keer in zijn carrière de wereldbeker gewonnen. Toch overheerste er na afloop een dubbel gevoel bij de Kalmthoutenaar. En ploegmaat Gianni Vermeersch leeft op hoop...

"Uiteraard ben ik blij met deze wereldbekerwinst", zei Pauwels na zijn vierde plaats in de slotmanche in Hoogerheide. "Bij het begin van dit seizoen had ik dit niet verwacht en ik heb een heel mooi seizoen achter de rug. Anderzijds stel ik hier wel vast dat Mathieu Van der Poel een maatje te groot was vandaag. Een week voor het WK maakt hij er een demonstratie van."

Pauwels werd eerder de favorietenrol toegedicht voor het WK in Tabor. "Die rol is eerder weggelegd voor Mathieu", stelde hij. "Ik kon bij de start Tom Meeusen niet eens volgen. Die viel dan wel terug, maar daarna nam Mathieu over en had ik ook geen antwoord. Er viel weinig tegen hem te beginnen. Ik hoop nog altijd op een goede prestatie op dat WK, en ik hoop op een harde ondergrond, maar het zal niet gemakkelijk zijn om Mathieu te verslaan."

VERMEERSCH: 'HOPELIJK VOLSTAAT DIT VOOR WK-TICKET'

Pauwels finishte in Hoogerheide in het gezelschap van Gianni Vermeersch en hij gunde hem de derde plaats. Dat kan belangrijk zijn voor Vermeersch om zijn WK-kandidatuur kracht bij te zetten.

"Ja, hopelijk volstaat mijn prestatie vandaag voor een WK-ticket", zei Vermeersch na afloop. Vooraf vreesde Vermeersch nog voor de wedstrijd in Hoogerheide omdat hij er zich zou moeten bewijzen voor het WK. "Hoogerheide wordt een wedstrijd vol stress en dat is niet ideaal. Ik zie ertegenop, want ik kan moeilijker met die druk om dan anderen", stelde hij.

Blijkbaar kon Vermeersch toch iets beter met die druk om dan verwacht. "Ik was wel supergemotiveerd vandaag", sprak hij na afloop. "Ik wilde echt bewijzen dat ik die selectie verdiende. Nochtans had ik geen al te beste start, maar gelukkig kon ik vrij snel opschuiven naar voren."

"Eens daar telde Mathieu van der Poel al 20 seconden voorsprong. Er viel weinig tegen hem te beginnen." In het achtervolgende groepje nam Vermeersch zelf het initiatief. "Ik kon eigenlijk vrij vlot wegrijden van dat groepje", zegt hij. "Tot mijn eigen verbazing moet ik bekennen. Ik had snel een gaatje en ben blijven rijden. Even vreesde ik nog wel dat ik 'over mijn toeren' zou gaan, maar ik kon dat strakke tempo langer volhouden dan verwacht. Blijkbaar had ik echt een superdag."

De West-Vlaming werd wel nog ingehaald door Van Aert en Pauwels. "Het was een goede zaak dat Kevin er nog bij was", klonk het eerlijk. "Zonder hem word ik wellicht vierde, maar nu bleef ik bij hem en gunde hij me een derde plaats. Ik ben hem daar heel dankbaar voor."

Vermeersch hoopt nu dat de bondscoach de zevende en laatste plek in de selectie aan hem geeft. "Ik zou me wel vragen stellen als ik niet geselecteerd zou worden", stelde hij. "Ik wil er echt graag bij zijn in Tabor en de kopmannen bijstaan. Het is een parcours dat me ligt en ik kijk ernaar uit om er bij te zijn."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer