Sport.be

Veldrijden

Van Aert: 'Van der Poel topfavoriet voor WK'

25.01.2015 | Erik Duchateau

Belga

Wout Van Aert werd in de wereldbekermanche van Hoogerheide tweede achter Matieu Van der Poel. Onze landgenoot bombardeerde de Nederlander meteen tot topfavoriet voor het WK.

"Mathieu Van der Poel stak er vandaag met kop en schouders bovenuit. Hij is topfavoriet voor het WK. Meer dan die tweede stek zat er voor mij niet in", moest Van Aert toegeven na afloop.

"Ik kende een slechte start en modderde maar wat aan in die eerste ronde. Ik zag Mathieu wegrijden en besefte meteen dat er weinig tegen hem te beginnen was. Ik verzeilde nog wel in dat achtervolgende groepje, maar maakte iets te veel technische foutjes. Al bij al ben ik tevreden met die tweede stek."

"Van der Poel heeft hier getoond dat hij in supervorm verkeert. Als ik met hem wil wedijveren volgende week moeten er toch nog een paar procentjes bij. Ik heb me niet verstopt vandaag, hij was gewoon veel sterker."

"Ik had hier liever ook gewonnen met een minuut voorsprong en op die manier met veel zelfvertrouwen naar Tabor afgereisd, maar dat is nu niet het geval. Het enige voordeel is dat Mathieu nu echt de topfavoriet is."

"Hopelijk pakt het voor mij volgende week beter uit, maar sowieso is het in Tabor geen parcours op mijn maat en ben ik er geen favoriet. Het zal er ook wennen zijn, want het wordt wellicht een snelle cross, anders dan de parcoursen van de voorbije weken."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer