Sport.be

Veldrijden

Van Aert wint in de modder van Loenhout

30.12.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Wout van Aert heeft de bpost bank trofee in Loenhout gewonnen. Hij reed van bij de start aan de leiding en kon in de slotfase profiteren van een foutje van Mathieu Van der Poel, die tweede werd voor Tom Meeusen.

Door het koude weer van de afgelopen dagen lag het parcours in Loenhout er zwaar bij. Ex-crosser Ramon Sinkeldam nam samen met Wout Van Aert en Rob Peeters de beste start, maar voor de wegrenner moest al vlug lossen. Het duo van Vastgoedservice-Golden Palace sloeg een kloofje en enkel Mathieu Van der Poel kon aansluiten.

Youngsters Van Aert en Van der Poel twijfelden niet, konden hun voorsprong vergroten en leken op weg voor een razend spannende slotronde. Tot Van der Poel in de voorlaatste ronde een foutje maakte. Van Aert profiteerde en de leider in de bpost bank trofee was vliegen. Van Aert kwam met een voorsprong van 37 seconden op Van der Poel over de meet. Meeusen werd derde.

Van Aert doet een uitstekende zaak in het klassement van de bpost bank trofee en verstevigt zijn leiding. Voor de jongeling is het al zijn vierde zege in klassement na de Koppenbergcross, de KwadrO Flandriencross en Essen.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer