Sport.be

Veldrijden

Lars van der Haar: 'Heb kunnen genieten'

19.10.2014 | Ward Bollen

Belga

Lars van der Haar volgt zichzelf op als winnaar van de WB-cross in Valkenburg. "Deze zege doet nog meer deugd dan vorig jaar", zei hij na afloop. "Toen verraste ik iedereen, nu volgt de bevestiging."

De Nederlander trok meteen van bij de start stevig door. "Ik weet natuurlijk dat Sven Nys het nooit gemakkelijk heeft met de warmte, dus ik besloot om in het begin het gashendel stevig open te zetten." Meteen sloeg hij een kloofje, maar in de tweede ronde liet hij zich opnieuw bijhalen. "Meeusen en Pauwels waren niet veraf. Het had geen nut om alleen door te rijden. Bovendien kon ik in hun wiel wat herstellen."

Toch ging het niet veel later voor de Nederlander niet snel genoeg. "Ik zag de anderen terugkomen en wilde dat liever niet. Dus trok ik het tempo weer de hoogte in." Met succes Meeusen moest afhaken en Pauwels maakte van vermoeidheid een val. 

"Daarna heb ik gewoon stevig doorgereden", aldus de renner van Giant-Shimano. "Ik voelde me vandaag heel goed op de fiets. Ik kon echt 'spelen' met mijn fiets, nam de bochten perfect, had het juiste spoor. Het voelde lekker aan, veel beter dan vorige week in Ronse waar ik worstelde met de fiets (en hij vijfde werd, red). Hier heb ik echt iets moois laten zien. Als je de laatste twee ronden kan ingaan met 1:10 voorsprong, dan is dat echt wel genieten op de fiets en ik ben trots op deze overwinning. Het is fijn het seizoen goed te starten, maar het seizoen is nog lang en ik wil graag nog mooie dingen laten zien in de bpost bank trofee en de Hansgrohe Superprestige." 

Voor de 23-jarige Van der Haar is het zijn tweede zege van het seizoen, na de overwinning vorige week zaterdag in de GP van Brabant in 's Hertogenbosch.

BUIKKRAMPEN VOOR PAUWELS

Kevin Pauwels werd tweede in Valkenburg. De renner van Sunweb-Napoleon Games had last van buikkrampen in het begin van de race. "Ik heb dat ook al gehad in Erpe-Mere", vertelde hij na afloop. "Wellicht komt dat door de warmte. Je moet veel drinken en dat verklaart misschien die buikproblemen. Ik moest iets te diep gaan om Lars te kunnen volgen en dan maak je fouten."

In zijn achtervolging op van der Haar kwam Pauwels ook nog eens ten val, maar excuses wou hij niet zoeken. "Lars was duidelijk de sterkste van ons allemaal. Die valpartij was mijn eigen schuld."

Ontevreden over het resultaat was Pauwels zeker niet. "Ik groei stilaan naar mijn beste vorm en kijk uit naar wedstrijden zoals de Koppenberg."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer