Sport.be

Veldrijden

Van der Haar wint in Valkenburg, opgave Nys

19.10.2014 | Ward Bollen

Belga

Lars van der Haar (Giant-Shimano) heeft zondag in het Nederlandse Valkenburg de eerste manche van de Wereldbeker veldrijden gewonnen. Hij fietste met veel overmacht naar de zege met 27 seconden voorsprong op Kevin Pauwels.

Lars Van der Haar en Tom Meeusen namen de beste start bij een warme temperatuur van maar liefst 21 graden. Na de eerste passage aan de finish had de kleine Nederlander al zes seconden voorsprong op Meeusen en de verrassende Gianni Vermeersch. Daarna volgde een omvangrijke groep op dertien seconden. In de tweede ronde kwam Kevin Pauwels aansluiten bij Van der Haar met Meeusen in zijn wiel. Francis Mourey en Vermeersch volgden op zes seconden. Sven Nys, die niet goed tegen de warmte kan en afgelopen donderdag nog ziek was in Ardooie, was daar al negende op zeventien seconden. Klaas Vantornout raakte ook achterop door een lekke band.

In de vierde ronde moest Meeusen afhaken en bleven Van der Haar en Pauwels voorin over. De renner uit Kalmthout dook als eerste de post binnen om te drinken. Even later ging hij tegen de vlakte in een bocht waardoor Van der Haar vrije baan kreeg. Bij de passage aan de streep hadden Pauwels en Meeusen elf seconden achterstand op Van der Haar.

Van der Haar bouwde zijn voorsprong steeds verder uit en had na zeven ronden 1'05" op het viertal Meeusen, Pauwels, Vantornout en Philipp Walsleben. Corné Van Kessel en Thijs Van Amerongen kwamen vijf seconden later door. Nys passeerde op 2'23" en zou later nog opgeven. In de slotronde nam Van der Haar wat gas terug waardoor Pauwels uiteindelijk nog tweede zou worden op 27 seconden. De derde plaats was voor Van Kessel op 34 seconden. Vantornout was vierde, Meeusen vijfde. Jens Adams finishte knap als achtste, net als de Amerikaan Jeremy Powers op de negende plek. Gianni Vermeersch maakte de top tien compleet.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer