Sport.be

Veldrijden

Meeusen solliciteert voor Koksijde

21.11.2010 | cyclo-cross.info - Simon Lamon - Julien Gielen

Maandag maakt bondscoach Rudy De Bie zijn selectie voor de wereldbekermanche in Koksijde bekend. Tom Meeusen gaf in Gavere met een zevende plek nog een visitekaartje af met het oog op een ticket.

Dat Sven Nys, Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Bart Wellens en Bart Aernouts er straks in Koksijde bij zijn, daar twijfelt geen kat aan. Resten nog twee tickets, die in Aigle en Pilzen voor Sven en Dieter Vanthourenhout waren.

Rudy De Bie: 'Nooit getwijfeld aan Meeusen'
Maar Sven Vanthourenhout lijkt meer dan waarschijnlijk nu uit de boot te vallen. In Gavere verdween hij al heel snel uit koers. "Ik vrees dat het er momenteel niet al te best aan toe gaat in het kopje van Sven", vertelt bondscoach Rudy De Bie aan CC-info. Een andere zaak is het met Dieter Vanthourenhout. "Die was vorige week ziek, waardoor hij ervoor koos om dit weekend enkel in Hasselt te starten. Zeker geen onverstandige beslissing, maar voor mij als bondscoach komt die wel op een vervelend moment."

Telenet-Fideaploegmaats Tom Meeusen en Rob Peeters solliciteren nadrukkelijk voor een ticket. "Met het gebaar van Rob in Hamme-Zogge (toen hij met het vingertje naar de borstkas priemde, red.) was de federatie niet erg opgezet, met zijn commentaar achteraf evenmin. Dat was niet slim. Aan Tom Meeusen heb ik nooit getwijfeld, al moet hij af en toe tegen zichzelf beschermd worden", laat De Bie weinig los.

MEEUSEN: "DOLGRAAG NAAR KOKSIJDE EN KALMTHOUT"

Meeusen zelf kruist de vingers voor een selectie. "Ik wil dolgraag in Koksijde en Kalmthout starten, ook al voor de punten die dat oplevert in de UCI-ranking", vertelt Meeusen aan de microfoon van CC-info. "Ik heb vandaag mijn visitekaartje afgegeven, denk ik, maar zeker ben je natuurlijk nooit. Rudy maakt de selectie, niet ik."

Voor Igorre, een week na Koksijde, past Meeusen nu al. "Dat sprak ik al af met De Bie. Ik blijf dan gewoon op stage in Spanje. Even uitblazen kan zeker geen kwaad op mijn leeftijd", kijkt de Essenaar vooruit. In Niel brak Meeusen nog zijn neus. "Maar van die blessure had ik dit weekend geen last meer. Dat is zeker geen excuus."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong