Sport.be

Veldrijden

APB Cycling Team trekt de kaart van de jeugd

23.09.2010 | cyclo-cross.info - Julien Gielen

In de bedrijfshallen van Bioracer werd donderdagavond het vernieuwde APB Cycling Team voorgesteld. De veldritploeg onder leiding van ploegleider Kris Wouters wil het even goed doen als vorig seizoen.

APB is dit seizoen hoofdsponsor van één van de belangrijke opleidingsteams van het land. De firma onder leiding van Nancy en Danny van Kasteren heeft zijn steun voor de komende drie jaar toegezegd aan de ploeg.

Het APB Cycling Team trekt ook dit jaar de kaart van de jeugd. Met nieuweling Quinten Hermans hebben ze alvast al een Belgische kampioen in de gelederen. "We geven met dit team jongeren een kans om zich te bewijzen in de veldritsport", vertelt ploegleider Kris Wouters. "We begrijpen ook wel dat de betere beloften al in de proffesionele ploegen ondergebracht zijn, maar dat wil niet zeggen dat we met onze renners geen ambitie hebben."

De beloftenkern bestaat uit Niels Koyen, Sonny Volders, Zeb Willems, Ruben Veestraeten, Jonatan Bervoets, Simon Geets, Kristof Cop en ouderdomsdeken en elite zonder contract Tom De Kort. "Een jonge groep, als we het vorige seizoen kunnen evenaren ben ik een tevreden man", blikt Wouters vooruit. "Ook voor de drie vrouwen in ons team - de Tsjechische Pavla Havlikova, de Britse Nikki Harris en Nicolle De Bie-Leyten - zijn de verwachtingen hoog. Ze hebben in het verleden al bewezen dat ze met de top in het vrouwenveldrijden kunnen wedijveren."

Vanaf 1 januari 2011 komen er nog enkele jonge talenten extra in het team: juniores Daan Soete (vorig jaar Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen) en Wout Van Aert, plus nieuweling Ben Boets.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer