Sport.be

Veldrijden

Daan Soete verrast bij de tweedejaarsnieuwelingen

09.01.2010 | cyclo-cross.info - Nico Dick-Julien Gielen

Topfavorieten Yorben Van Tichelt en Daan Hoeyberghs lieten het afweten op het BK tweedejaarsnieuwelingen. Daan Soete profiteerde optimaal. Zijn tweede seizoenszege was goed voor de Belgische titel.

Daan Soete. (foto Photopress.be)

Opschudding in de aanvangsfase toen een groep van een vijftiental renners op het glibberige parcours tegen de vlakte ging. Onder hen Yorben Van Tichelt, dé topfavoriet voor de titel. Van Tichelt liep drie minuten achterstand op en speelde geen rol van betekenis meer.

De andere kanshebbers op de tricolore, Daan Hoeybergs, Daan Soete en Matthias Van De Velde ondervonden geen problemen van de valpartij. Kenneth Van Dessel reed een paar honderden meters voorop, maar werd snel voorbijgereden door Daan Soete.

"Toen ik omkeek merkte ik dat ik een klein gaatje sloeg", vertelde Soete na afloop. "Ik verwachtte snel de andere toppers in mijn spoor, maar niemand kwam. Later hoorde ik dat Van Tichelt ten val was gekomen. Ook Hoeybergs kwam niet meer terug." Die voelde zich deze week wat ziekjes en wat blijkbaar nog niet honderd procent hersteld.

De eerste achtervolger op Soete werd zo Matthias Van De Velde. Maar de Oost-Vlaming gaf nooit de indruk de Kempenaar te kunnen bedreigen. Finaal moest hij een halve minuut toestaan op de net 15 geworden Grobbendonkenaar.

Mountainbiker Jens Van Rompaey werd verrassend derde op 49 seconden. Gillian Verstraeten en Toon Wouters maakten de top vijf vol. Daan Hoeybergs moest het met een zevende plaats stellen, terwijl Van Tichelt pas als dertiende werd afgevlagd.

"DIT MAAKT ALLES GOED"

"Super", straalde kersvers kampioen Daan Soete na de podiumcerenomie. "Dit had ik niet durven dromen. Dit is genieten.  Ik won deze winter nog maar één keer. Maar ik pakte wel negen tweedeplaatsen. Meestal achter Hoeybergs en Van Tichelt. Maar dit maakt alles goed."

De Oost-Vlaming Matthias Van De Velde wist niet goed of hij nu tevreden of ontgoocheld moest zijn. "Allebei", siste hij tussen de tanden. "Misschien is dit wel een gemiste kans. De momenten dat de topfavorieten het laten afweten zijn zeldzaam. Bovendien is dit al mijn vierde zilveren medaille uit mijn nog jonge carrière. Nu, de weersomstandigheden speelden zeker niet in mijn voordeel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Essen (BBT) - A1
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Essen (BBT) - C NIE
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Essen (BBT) - U23
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Essen (BBT) - WOM
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Essen - C JUN
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Lichtervelde (VCC) - B
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Lichtervelde (VCC) - C JUN
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Lichtervelde (VCC) - C NIE
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Lichtervelde (VCC) - MASTERS A & AMATEURS
20.12 - 20.12 VELDRIJDEN Lichtervelde (VCC) - MASTERS B

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Sint - Niklaas A2 Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Sint - Niklaas WOM Sanne Cant
VELDRIJDEN Banneux ASPIRANTEN 14 Quinten Vandermeer
VELDRIJDEN Banneux ASPIRANTEN 13 Arne Baers
VELDRIJDEN Banneux ASPIRANTEN 12 Noa Diels
VELDRIJDEN Banneux MASTERS C Hans Wuyts
VELDRIJDEN Banneux MASTERS B Wim Jansen
VELDRIJDEN Banneux MASTERS A & AMATEURS Michel Bajorek
VELDRIJDEN Banneux C JUN Robin Lobet
VELDRIJDEN Banneux C NIE Arne Vrachten