Sport.be

Veldrijden

Daan Soete verrast bij de tweedejaarsnieuwelingen

09.01.2010 | cyclo-cross.info - Nico Dick-Julien Gielen

Topfavorieten Yorben Van Tichelt en Daan Hoeyberghs lieten het afweten op het BK tweedejaarsnieuwelingen. Daan Soete profiteerde optimaal. Zijn tweede seizoenszege was goed voor de Belgische titel.

Daan Soete. (foto Photopress.be)

Opschudding in de aanvangsfase toen een groep van een vijftiental renners op het glibberige parcours tegen de vlakte ging. Onder hen Yorben Van Tichelt, dé topfavoriet voor de titel. Van Tichelt liep drie minuten achterstand op en speelde geen rol van betekenis meer.

De andere kanshebbers op de tricolore, Daan Hoeybergs, Daan Soete en Matthias Van De Velde ondervonden geen problemen van de valpartij. Kenneth Van Dessel reed een paar honderden meters voorop, maar werd snel voorbijgereden door Daan Soete.

"Toen ik omkeek merkte ik dat ik een klein gaatje sloeg", vertelde Soete na afloop. "Ik verwachtte snel de andere toppers in mijn spoor, maar niemand kwam. Later hoorde ik dat Van Tichelt ten val was gekomen. Ook Hoeybergs kwam niet meer terug." Die voelde zich deze week wat ziekjes en wat blijkbaar nog niet honderd procent hersteld.

De eerste achtervolger op Soete werd zo Matthias Van De Velde. Maar de Oost-Vlaming gaf nooit de indruk de Kempenaar te kunnen bedreigen. Finaal moest hij een halve minuut toestaan op de net 15 geworden Grobbendonkenaar.

Mountainbiker Jens Van Rompaey werd verrassend derde op 49 seconden. Gillian Verstraeten en Toon Wouters maakten de top vijf vol. Daan Hoeybergs moest het met een zevende plaats stellen, terwijl Van Tichelt pas als dertiende werd afgevlagd.

"DIT MAAKT ALLES GOED"

"Super", straalde kersvers kampioen Daan Soete na de podiumcerenomie. "Dit had ik niet durven dromen. Dit is genieten.  Ik won deze winter nog maar één keer. Maar ik pakte wel negen tweedeplaatsen. Meestal achter Hoeybergs en Van Tichelt. Maar dit maakt alles goed."

De Oost-Vlaming Matthias Van De Velde wist niet goed of hij nu tevreden of ontgoocheld moest zijn. "Allebei", siste hij tussen de tanden. "Misschien is dit wel een gemiste kans. De momenten dat de topfavorieten het laten afweten zijn zeldzaam. Bovendien is dit al mijn vierde zilveren medaille uit mijn nog jonge carrière. Nu, de weersomstandigheden speelden zeker niet in mijn voordeel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer
31.01 - 31.01 VELDRIJDEN Tabor (WK) - C JUN
31.01 - 31.01 VELDRIJDEN Tabor (WK) - U23
01.02 - 01.02 VELDRIJDEN Lille - ASPIRANTEN 12
01.02 - 01.02 VELDRIJDEN Lille - ASPIRANTEN 13
01.02 - 01.02 VELDRIJDEN Lille - ASPIRANTEN 14
01.02 - 01.02 VELDRIJDEN Tabor (WK) - A1
01.02 - 01.02 VELDRIJDEN Tabor (WK) - WOM
04.02 - 04.02 VELDRIJDEN Maldegem - A2
04.02 - 04.02 VELDRIJDEN Maldegem - MASTERS A & AMATEURS
04.02 - 04.02 VELDRIJDEN Maldegem - MASTERS B

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Diest C NIE Arne Vrachten
VELDRIJDEN Assenede (VCC) B Kenneth Van Compernolle
VELDRIJDEN Diest ASPIRANTEN 14 Witse Meeussen
VELDRIJDEN Diest ASPIRANTEN 13 Arne Baers
VELDRIJDEN Diest ASPIRANTEN 12 Jente Michels
VELDRIJDEN Hoogerheide (CDM) A1 Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Assenede (VCC) C JUN Tijl Pauwels
VELDRIJDEN Hoogerheide (CDM) WOM Eva Lechner
VELDRIJDEN Assenede (VCC) C NIE Florian Vermeersch
VELDRIJDEN Assenede (VCC) MASTERS C Guido Verhaegen