Sport.be

Veldrijden

Tom Meeusen beste belofte in Vorselaar

16.02.2008 | cyclo-cross.info - Nico Dick

Belgisch kampioen Tom Meeusen heeft in Vorselaar de laatste beloftenmanche van de Superprestige gewonnen. De eindzege ging naar de Nederlander Thijs Van Amerongen. Die finishte in Vorselaar als zevende.

Taramarcaz, Meeusen, Drucker, Van Amerongen, Baestaens en Sinkeldam startten het best, de slecht gestarte Philipp Walsleben was de enige die nog kon terugkeren. Maar even later stond de Duitser echter te voet nadat zijn tube van de velg was gelopen. Na Hoogstraten opnieuw pech dus voor de Palmans-youngster.

Ondertussen trokken Meeusen en Sinkeldam in de aanval. Het duo reed twee ronden voorop, waarna Drucker met de steun van een alweer sterke Baestaens aansluiting vond. In de op één na laatste ronde versnelde Drucker, Meeusen ging mee en bij het ingaan van de slotronde pikte ook Sinkeldam nog een laatste keer aan. In de slotronde moest die echter passen tegen het Fidea-duo. In een sprintje toonde Essenaar Meeusen zich de snelste.

KRITIEK

“Denderend goed was ik vandaag niet”, begon Meeusen ietwat verrassend. “Twee keer kreeg ik onderweg braakneigingen, maar blijkbaar was ik toch sterk genoeg om te winnen. Sinds het BK heb ik heel wat kritiek over me heen gekregen omdat ik nog zelden op het voorplan kwam. Dat was echter door omstandigheden, meer bepaald de constante problemen aan maag en darmen. Na het seizoen trek ik naar het ziekenhuis en als het probleem verholpen geraakt, zullen we volgende winter nog eens klappen."
 
"Ondertussen doet het deugd om het seizoen op deze manier te beëindigen", gaat Meeusen verder. "Dat is goed om met volle moed het zomerwerk aan te vatten.” Ondanks zijn twee dagzeges strandt Meeusen in de Superprestige op de vijfde plaats. “In de tweede wedstrijd in Asper-Gavere werd ik al in de eerste ronde uitgeschakeld door een kettingbreuk. In diezelfde periode kwam ik aan de leiding in de Gazet van Antwerpen Trofee en meteen besliste ik om me vooral op dat klassement te concentreren. Als jongere belofte is het immers niet te doen om in alle klassementen voluit te gaan.”

VAN AMERONGEN EINDWINNAAR

De Nederlander Thijs van Amerongen behield met zijn zevende plaats drie puntjes voorsprong op Jempy Drucker om de eindzege en de daarbijhorende cheque van 2500 euro te incasseren. "Ik had beter gewild vandaag, maar de benen wilden niet mee", aldus Van Amerongen. "Anderzijds, panikeren deed ik nooit, ik had heel goed uitgerekend hoeveel plaatsen ik mocht toegeven aan mijn belangrijkste concurrenten."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer