Sport.be

Veldrijden

Vantornout nu ook sneller dan Boom

10.02.2008 | cyclo-cross.info - Hans Deveuster

Klaas Vantornout heeft na Eeklo nu ook de veldrit in het Nederlandse Heerlen gewonnen. Vantornout klopte wereldkampioen Lars Boom in een spurt met twee. Thijs Al werd derde. Wellens, Nys en Albert reden niet in Heerlen.

Het werd een snelle wedstrijd in het Nederlands-Limburgse Heerlen. Maar liefst elf ronden dienden te worden afgelegd op een parcours dat door de droogte van de laatste week tot een formule 1 baan werd herleid. De wedstrijd bleef dan ook heel lang gesloten met tot half koers een kopgroep van maar liefst 15 renners. Daarin zaten dan ook alle favorieten. Eén voor één probeerden ze weg te geraken, maar niemand die erin slaagde.

Met nog zes ronden te gaan ging Klaas Vantornout een eerst keer aan de boom schudden. De kopgroep werd wel wat uitgedund, maar echte afscheiding kwam er niet. De Nederlanders Lars Boom, Richard Groenendaal en Thijs Al reden vlot mee. Zij wouden vooral voor eigen publiek de overwinning pakken. Ook Jonathan Page en Bart Aernouts reden mee in de spits. Vier ronden voor het einde zochten ook zij even het avontuur op. Net voor de trappen demareerde Aernouts en kreeg Page mee. Maar in de achtervolging was het vooral Boom die het werk opknapte.

In de voorlaatste ronde probeerde Boom het dan zelf een keer. Klaas Vantornout reageerde attent en counterde de aanval van de Wereldkampioen. Samen reden ze de slotronde in. Boom probeerde op de trappen zijn metgezel nog kwijt te spelen, maar Vantornout gaf geen krimp. In de spurt bergop toonde Klaas Vantornout zich dan ook de sterkste en won zo zijn tweede wedstrijd van het weekend. Na Overijse en Eeklo prijkt opnieuw een internationale cross op zijn palmares.

Uitslag
1. Klaas Vantornout
2. Lars Boom (Ned)
3. Thijs Al (Ned)
4. Jonathan Page (Usa)
5. Richard Groenendaal (Ned)
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross U23 Lander Loockx
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Brussels Universities Cyclocross DAMES E Ceylin Del Carmen Alvarado
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup DAMES E Lucinda Brand
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Namen - Telenet UCI World Cup JUNIOR Ryan Cortjens
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock