Sport.be

Veldrijden

Vier op een rij voor Nys

01.11.2007 | Willem Bruyndonx

Sven Nys heeft voor de vierde keer op rij de Koppenbergcross gewonnen. Al dwong een strijdende Bart Wellens hem wel tot het uiterste in de openingsmanche van de GvA Trofee.

Sven Nys. (foto photonews)
Na twee ronden ontstond er een kopgroep van vijf in een loodzware editie van de Koppenbergcross. Het parcours lag er door de regen van de afgelopen dagen immers erg modderig bij. Drie Fidea's bij die vijf koplopers: nationaal kampioen Wellens, Vantornout en de Tsjech Stybar. Ook Nys en de Nederlander Boom waren present.

In de derde ronde schudde Wellens aan de boom, enkel Nys kon reageren. Later in de ronde pikte ook Stybar weer aan. Zo zat Nys opnieuw in een Fidea-tang, hij liet het initiatief dan ook over aan een erg gretige Wellens. In de achtergrond reed good old Groenendaal naar een knappe vierde plaats.

Met nog drie ronden te gaan maakte Stybar bergop een foutje, waardoor ook ploegmaat Wellens terrein verloor. Het signaal voor Nys om te demarreren en dat deed hij overtuigend. Maar Wellens wilde van geen wijken weten. Na een indrukwekkende inhaalrace, en ondanks een val bergaf, kreeg hij Nys net voor het ingaan van de laatste ronde te pakken.

Zo streden de twee aartsrivalen voor de zege in de openingsmanche van de GvA Trofee, die meteen een droomontknoping kende. Sprinten voor de zege deden Nys en Wellens niet, want met een nieuwe jump reed Nys met nog een halve ronde te gaan van zijn concurrent weg. Nys haalde het voor de vierde keer op rij en boekte al zijn vijfde zege in de Koppenbergcross.

Wellens werd 13 seconden later tweede, Stybar finishte als derde. Groenendaal en wereldkampioen Vervecken maakten de top-5 compleet. 


NYS: 'GENIETEN GEBLAZEN'

Sven Nys: 'Bart is bijna mijn evenknie, maar bergop ben ik sterker.'
"De voorbije crossen voelde ik dat ik nog overschot had, maar ik moest wachten op lasterige parcoursen om het ook te kunnen tonen", sprak Nys na afloop. "De Koppenberg was daar natuurlijk ideaal voor, al moet ik toegeven dat ook Bart (Wellens) heel sterk was."
 
"Hij nam enorm veel risico in de afdaling dus moest ik sowieso voor hem de afdaling inzetten in de laatste ronde. Ik voelde dat ik nog wat in huis had en zette in de beklimming alles op alles en kon zo van hem wegrijden. Bart is bijna mijn evenknie, maar bergop ben ik sterker. Dit is genieten geblazen."

"Ik ben goed, maar nog niet goed genoeg om te winnen", oordeelde Wellens. "Ik had heel de cross het gevoel dat het er in zat, maar een val strooide roet in het eten. Ik weet niet hoe het gekomen is, maar plots blokkeerde mijn voorwiel en lag ik op de grond."

"Ik wilde zo snel mogelijk terugkeren tot bij Nys, maar dat heeft me wel een cartouche gekost. Toen ik in de laatste ronde bergop twee-drie meter moest prijsgeven, wist ik dat de koers gedaan was." 


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker U23 Tom Pidcock
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker JUNIOR Loris Rouiller
VELDRIJDEN Telenet UCI World Cup Namur - Wereldbeker DAMES E Evie Richards
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker ELITE Mathieu Van der Poel
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker DAMES E Katarina Nash
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker U23 Joris Nieuwenhuis
VELDRIJDEN Namen - Soudal Classics - UCI Wereldbeker JUNIOR Thomas Pidcock
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige ELITE Wout Van Aert
VELDRIJDEN Spa-Francorchamps - Hansgrohe Superprestige DAMES E Thalita De Jong