Sport.be

Wielrennen

Evenepoel: 'Ik wil heel mijn carrière bij The Wolfpack blijven' (VIDEO)

10.10.2019 | Erik Duchateau

Belga

Remco Evenepoel is heel de week te gast bij Gert Late Night, op Vier. Woensdag deelde de vicewereldkampioen tijdrijden het bed met James Cooke voor een openhartig gesprek in de rubriek 'Bedgeheimen'.

Het zwaarste aan wielrenner zijn vindt Evenepoel de trainingen. "Soms is het echt tot aan de grens van overgeven. Het is ook een gevaarlijke sport. Je bent afhankelijk van kleine zaken."

Evenepoel verwijst daarmee naar de dood van Stef Loos. De belofterenner verongelukte in maart nadat hij tijdens een wedstrijd werd aangereden door een bestelwagen. "Hij was de eerste echt goeie vriend die ik verloren ben. Wanneer ik nu ergens koers, kijkt Stef mee. Ik geloof daarin."

Bij Deceuninck-Quik Step voelt Evenepoel zich bijzonder goed in zijn vel. "Onze bijnaam is The Wolfpack. Iedereen gaat voor iedereen door het vuur. Als ik de kans krijg, blijf ik gewoon mijn hele leven bij deze ploeg", aldus Evenepoel. "Ook als iemand het dubbele biedt?", wilde Cooke weten. "Ik denk het wel", was het antwoord.

Volgend jaar wil Evenepoel schitteren op de Olympische Spelen van Tokio. "De Spelen zijn mijn hoofddoel." Dat hij op goud mikt, wil Evenepoel niet gezegd hebben. "Ik ga voor een podiumplaats."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer