Sport.be

Wielrennen

Claeys schrijft Famenne Ardenne Classic op zijn naam: 'Het waren moeilijke weken'

06.10.2019 | Marnick Claes

Belga

Dimitri Claeys heeft de Famenne Ardenne Classic gewonnen. Het is meteen ook zijn eerste zege van het seizoen. "Het waren enkele moeilijke weken, maar ben blij dat ik het vertrouwen van de ploeg kan waarmaken", zegt Claeys.

Veel zon was er niet te zien vandaag, maar wel veel regen en wind. "Ik voelde me aanvankelijk niet goed, door het vele werk dat ik zaterdag in de Eurométropole Tour moest opknappen. Maar gaandeweg werden de benen beter. Op de laatste passage van de Côte de Roy schudde ik aan de boom. Enkel Planckaert, Turgis en Mertz konden volgen. We hielden het peloton af en in de slotkilometer ben ik vol aangegaan. Alleen met een solo kon ik deze koers winnen en ik hield het vol", aldus Claeys. Het heeft even geduurd, maar Claeys mag voor de eerste keer vieren dit seizoen. "Ik heb een aantal moeilijke weken achter de rug. Terwijl het seizoenseinde naderde, bleef die overwinning uit. Vorige week in Paris-Chauny lukte het ook niet. Maar de ploegbazen hielden hun vertrouwen in me. Dat heb ik hier kunnen waarmaken", zegt Claeys. 

Baptiste Planckaert moest blij zijn met een tweede plaats. "Daar ben ik al bij al wel tevreden mee, omdat ik in het begin van de koers echt slechte benen had. Toch zat ik in de goede ontsnapping en daardoor werd ik ook steeds beter. In de slotkilometer gaf ik volle gas, maar er was niets te doen aan Claeys. Die was gewoon sterker vandaag. Zijn demarrage kon ik niet volgen", aldus Planckaert.
Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer