Sport.be

Wielrennen

Russische rijdt verkeerd maar wordt toch wereldkampioen

23.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Russin Aigul Gareeva is de nieuwe wereldkampioene tijdrijden bij de meisjes junioren. Dat is opmerkelijk, want Gareeva week tijdens haar tijdrit op het WK in Yorkshire van het pacours af en verloor zo kostbare tijd.

De 18-jarige Gareeva had voor de 13,7 km in het Engelse Harrogate 22:16 nodig, goed voor 36,916 km/u gemiddeld. Daarmee was ze 4 seconden sneller dan de Nederlandse Shirin Van Anrooij, die zilver veroverde. De Britse Elynor Bäckstedt vervolledigde op 11 seconden het podium.

De zege van de Russin is des te opmerkelijk omdat ze kort voor het einde verkeerd reed. Gareeva miste een bocht, moest terugdraaien en verloor zo een tiental seconden. Toch volstond het voor goud.

Julie De Wilde (16) was de enige Belgische deelneemster. Zij eindigde als dertiende op 1:11. Gareeva volgt op de erelijst de Nederlandse Rozemarijn Ammerlaan op.

Maandagnamiddag is het de beurt aan de jongens junioren. Zij leggen 27,6 km af. België wordt vertegenwoordigd door Branko Huys en Lars Van Ryckeghem. Zondag opende het WK met de gemengde ploegentijdrit voor landenteams, een primeur voor een wereldkampioenschap wielrennen. Nederland pakte goud voor Duitsland en Groot-Brittannië.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer