Sport.be

Wielrennen

Van der Poel bevestigt vorm met dubbelslag in Tour of Britain

10.09.2019 | Ward Bollen

Belga

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft dinsdag met groot machtsvertoon de vierde etappe in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen.

De Nederlander haalde het na 173,2 kilometer tussen startplaats Gateshead en de hellende aankomst in Kendal ruimschoots voor Jasper De Buyst (Lotto Soudal) en de Australiër Simon Clarke (EF Education First). 

Met Tom Van Asbroeck (6e), Xandro Meurisse (7e), Ben Hermans (8e) en Tiesj Benoot (10e) eindigden er nog vier andere Belgen in de top tien. Van der Poel neemt ook de leiderstrui over van Matteo Trentin en leidt nu met één seconde voorsprong op de Italiaan. De Buyst staat derde op zeven tellen.

Nadat met Dylan Van Baarle de laatste renner van de vroege vlucht met drie werd opgeraapt kregen we een aantrekkelijke finale in de vierde etappe, van Gateshead naar Kendal, over 173,2 km. Tiesj Benoot, op zoek naar een WK-selectie, toonde zich en versnelde op één van de vele venijnige hellingen, net zoals Gianni Moscon, maar raakte niet weg. Wel werd het peloton stevig uitgedund en kregen we een elitegroepje vooraan.

Op zo'n 15 km van het eind besloot Tony Gallopin zijn kans te gaan. Onze landgenoot Ben Hermans maakte samen met James Shaw de oversteek. Het trio sprokkelde maximaal een voorsprong van 29 seconden, achter hen joeg Mitchelton-Scott, voor leider Trentin, op de leiders. Voor twee Ineos-leiders ging het niet snel genoeg in het slot en zij probeerden het kloofje te overbruggen, zonder succes. Op 4 km waagde Benoot nog eens z'n kans, in geen tijd ging hij voorbije de Ineos-renners, maar Mitchelton-Scott bracht het kleine peloton weer terug. Het trio telde intussen maar 12 seconden voorsprong meer op 2 km van het eind.

Corendon-Circus loodste Van der Poel naar voren, het tempo lag hoog, op het eind volgde nog een slothelling van een kleine km en de Nederlander zette op 350 meter aan en ging met gemak voorbij het trio en pakte de zege, voor De Buyst en Clarke die een stevig gat moesten laten. Van der Poel zet zo meteen een uitroepteken achter zijn naam voor het WK eind deze maand in het Britse Yorkshire (29 september).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer