Sport.be

Wielrennen

Verbrugghe geeft al 5 WK-namen vrij

09.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Bondscoach Rik Verbrugghe heeft maandag al vijf namen vrijgegeven als eerste certitudes voor het WK wielrennen in Yorkshire eind september. Op de namen van de drie andere geselecteerden is het nog even wachten.

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step), Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick.Step), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Dylan Teuns (Bahrain Merida) en Greg Van Avermaet (CCC) zijn nu al zeker van een selectie voor het WK. Verbrugghe wacht de slotweek van de Vuelta en de Canadese WorldTour-koersen af om het team te vervolledigen. Volgende week maandag (16 september) hakt hij de laatste knopen door.

De wegrit wordt op 29 september gereden. In de WK-tijdrit (op woensdag 25 september) zullen de Belgische kleuren worden verdedigd door werelduurrecordhouder Victor Campenaerts (Lotto Soudal), Europees kampioen Evenepoel en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick.Step). 

"Ik moet voor mijn selectie enkele moeilijke knopen doorhakken", vertelde Verbrugghe maandag op een persmoment in brasserie Den Coninck van Spaignien op de Brusselse Grote Markt. "De vijf renners die ik al opgeroepen heb, toonden de voorbije maanden dat ze een WK-ticket verdienen. De drie andere namen maak ik volgende maandag bekend, als de wedstrijden in Montreal, Quebec en ook de Vuelta afgelopen zijn. De koersen in Canada hebben een soortgelijk parcours als in Yorkshire en zullen me prima indicaties geven. Ik heb al contact opgenomen met de betrokken renners, en ze weten dat ze in aanmerking komen voor het WK. Ze moeten me nu voor een selectie overtuigen."


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer