Sport.be

Wielrennen

Kuss rijdt solo naar overwinning in Vuelta

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Sepp Kuss heeft de vijftiende rit in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Amerikaan kwam alleen boven aan de op de Santuario del Acebo. Primoz Roglic blijft leider.

Sander Armée was de meest actieve Belg vandaag. Hij was mee in de eerste vroege vlucht van vijf. Na verschillende demarrages uit het peloton groeide deze groep naar zeventien koplopers. Sepp Kuss was ook één van de vluchters. Op de laatste beklimming van de dag, de Santuario del Acebo, liet hij zijn overgebleven medevluchters, Ruben Guerreiro en Tao Geoghegan Hart, achter zich. 

Op deze manier viert de Amerikaan zijn grootste profzege uit zijn carrière. Sander Armée kwam binnen op een tiende plaats. In het peloton was er ook veel actie. Alejandro Valverde en leider in het klassement, Primoz Roglic, gingen samen in de aanval. Ze waren duidelijk de betere en kwamen 41 voor de rest van de favorieten over de meet. Nairo Quintana moest zelfs anderhalve minuut prijsgeven.  

In de stand blijft Valverde op 2:25 achterstand van Roglic, maar kijkt de nummer drie Tadej Pogacar al tegen een kloof van 3:42 aan. Dylan Teuns zakt drie plaatsen in de stand. Hij is nu 13e op 15:14.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer