Sport.be

Wielrennen

Eerste profzege voor De Gendt

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

In de tweede editie van de Antwerp Port Epic kwam Aimé De Gendt als eerste over de meet. Dit is meteen ook de eerste profzege voor de Belg. "Het was een fel bevochten wedstrijd en ik ben blij dat we het met de ploeg hebben kunnen afmaken", zei De Gendt.

Samen met ploeggenoot Timothy Dupont domineerde Aimé De Gendt de slotfase. "Ik had Timothy Dupont mee in de vlucht waardoor we heel sterk stonden en zo elk om beurt onze kans konden gaan. Het was aan Timothy om als eerste aan te gaan. In onze kopgroep zat immers een snelle Tim Merlier en we wilden het risico niet nemen om ons de zege te laten ontglippen mocht het tot een sprint met onze groep komen. Toen Dupont werd gegrepen ging ik mijn kans. Merlier reageerde toen niet, hij kon immers niet op alles springen, en meteen kon ik een mooi kloofje slaan. Het kwam er dan op neer alles te geven en er een korte tijdrit uit te persen. Ik heb er een schitterende koers op zitten, ook al was ik in het begin van de wedstrijd helemaal niet goed. Op de kasseien dokkerde ik van hot naar her. Naarmate de kilometers vorderden kreeg ik een beter gevoel en ik kon het dan nog afmaken ook. Dit is mijn eerste zege als prof en dus meteen ook de belangrijkste overwinning uit mijn carrière", lacht De Gendt. 


De Belgische kampioen, Tim Merlier, moest de dominantie van Wanty-Gobert ondergaan. "Ik heb er alles aan gedaan om niemand te laten wegrijden. Ik wou het immers op een sprint met een beperkte groep laten uitdraaien, maar daar stak Aimé De Gendt dus een stokje voor. Ik had al enkele aanvallen geneutraliseerd maar ik kon het gat met De Gendt niet dicht rijden. Ooit geraakt het op en dat was dus bij mij het geval op drie kilometer van de finish. Ik had een beetje meer steun verwacht maar met die kampioenstrui om de schouders verwacht iedereen dat ik elk initiatief neem. Helaas heb ik in volle finale al mijn inspanningen moeten bekopen. Ik had de pech dat mijn teamgenoot Roy Jans in de slotkilometers lek reed. Anders hadden we ook met twee van de ploeg de koers kunnen maken. Ik ben redelijk ontgoocheld maar ik zat gewoon in de tang bij de renners van Wanty-Gobert", besluit Merlier. 

De Gendt wint zo zijn eerste profzege uit zijn carrière. De Belgische kampioen, Merlier, probeerde nog te reageren, maar zat vast tussen de twee sterke mannen van Wanty-Gobert. Timothy Dupont werd derde. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer