Sport.be

Wielrennen

Ritzege voor piepjonge Koch, leiderstrui voor Majerus

07.09.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De negentienjarige Duitse Franziska Koch (Team Sunweb) heeft zaterdag de vierde etappe van de Boels Ladies Tour (WorldTour) gewonnen. Haar Luxemburgse vluchtgezel Christine Majerus (Boels-Dolmans) gaat naar de leiding in het algemeen klassement.

De etappe van 135 kilometer tussen Arnhem en Nijmegen werd hard gemaakt door regen en wind. Na de eerste waaieroorlog ontstond een vlucht van vier, met daarbij naast Koch en Majerus ook de Nederlandse Riejanne Markus en de Zweedse Sara Penton. Die laatste moest overboord op de helling op elf kilometer van het eind, waar de voorsprong van de drie anderen nog steeds meer dan een minuut bedroeg.

Het peloton, geleid door de ploegmaats van leidster Lisa Klein, kwam te laat om het koptrio nog te bedreigen. Markus probeerde in de slotkilometer nog een aanval op te zetten, maar het was de piepjonge Koch die uiteindelijk aan het langste eind trok. Majerus volgde als tweede voor Markus. De Luxemburgse hoeft haar gloednieuwe leiderstrui slechts één dag te verdedigen, tijdens de slotetappe van 154 kilometer van Nijmegen terug naar Arnhem.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer