Sport.be

Wielrennen

Kenny Dehaes zet een punt achter zijn carrière

07.09.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Kenny Dehaes heeft zaterdagmorgen aangekondigd op het einde van het seizoen te stoppen met wielrennen. De 34-jarige Brusselaar was veertien jaar profwielrenner. De voorbije twee seizoenen reed hij voor de Waalse procontinentale ploeg Wallonie Bruxelles.

Voordien reed Dehaes voor onder meer Chocolade Jacques, Topsport Vlaanderen, Katusha, Lotto en Wanty-Gobert. Op zijn palmares prijken onder meer semiklassiekers als de Schaal Sels, de Handzame Classic, Halle-Ingooigem, Nokere Koerse en de GP Denain.

"Na lang wikken en wegen, is de kogel door de kerk", begon Dehaes aan zijn mededeling op Twitter. "Bij deze laat ik jullie allen weten dat ik besloten heb om aan het einde van dit seizoen een einde te maken aan mijn carrière als profwielrenner."

"Ik heb het geluk gehad dat ik 14 jaar lang van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en heb dankzij het wielrennen ontzettend veel mooie momenten belefde. Het is dan ook niet zonder enige emotie dat ik deze beslissing gemaakt heb, maar het is nu tijd voor iets anders."

"Dit seizoen verliep zeker niet zoals ik het gehoopt had, maar ik ben heel dankbaar voor familie, vrienden en supporters die me steeds zijn blijven steunen. Ik hoop jullie dan ook de komende weken nog eens te mogen treffen op Vlaamse wegen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer