Sport.be

Wielrennen

Merlier hoopt zondag te scoren

06.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Zondag vindt de tweede editie van de Antwerp Port Epic (1.1) plaats. Om 11u11 trekt het peloton zich op gang vanaf het Schengenplein aan de Kattendijk.

De Antwerp Port Epic ontstond nadat de Schaals Sels in 2018 werd opgesplitst in de Schaal Sels Merksem en de Antwerp Port Epic. Er wacht de renners zondag 187 km langs de Antwerpse haven, winderige polders en stroken met onverharde wegen en kasseizones.

Na de start op het Eilandje trekt men naar de Scheldedijk van Zwijndrecht waar de officiële start volgt. Via Beveren-Waas, waar na 3 km koers een eerste kasseizone wordt aangedaan, gaat het richting polders met passages in Kieldrecht en Kallo. In Berendrecht, Zandvliet, Stabroek en Hoevenen worden enkele lussen afgewerkt waarin telkens kasseistroken en onverharde wegen zijn opgenomen. Via Ekeren bereikt men de haven van Antwerpen om zo koers te zetten richting het Schengenplein waar de eindmeet getrokken ligt.

Omstreeks 16u15 kennen we de opvolger van Guillaume Van Keirsbulck, die de eerste editie van de Antwerp Port Epic op zijn naam wist te schrijven. Van Keirsbulck zal zichzelf echter niet opvolgen. Zijn ploeg Team CCC komt niet aan de start in Antwerpen. Dat doet met Mitchelton-Scott slechts één WorldTourteam. In totaal nemen er achttien ploegen deel. Wel van de partij is Belgisch kampioen Tim Merlier (Coredon-Circus).

"Ik was er al twee keer derde, al heette de koers toen nog de Schaal Sels. Het wordt dus stilaan tijd dat ik daar eens ga winnen", lacht Merlier. "De combinatie tussen een wegrit en hier en daar wat rijden op onverharde wegen en kasseistroken ligt me wel. Pech speelt natuurlijk ook altijd een zeer bepalende rol. Vorig jaar reed ik op een heel slecht moment lek. Meteen was het over. Ik keer pas begin oktober opnieuw terug naar het veldrijden. Ik leg dus eerst nog de focus op de vele najaarswedstrijden op de weg zodat ik mijn Belgische kampioenstrui nog wat kan showen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer