Sport.be

Wielrennen

Van der Poel snoeit in zijn veldritseizoen

04.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Mathieu Van der Poel zal volgende jaar niet zoveel veldritkoersen rijden zoals vorig jaar. Het zullen er zelfs een stuk minder zijn. "Ik rijd zeker geen 30 crossen, het zullen er een pak minder zijn", zegt Van der Poel.

Vorig jaar had Mathieu Van der Poel een werkelijk fantastisch jaar in de cross. Hij won nagenoeg alles. Hij was de sterkste op het WK, schreef het eindklassement van de DVV Trofee en de Superprestige op zijn naam en werd ook nog eens Europees en Nederlands kampioen in het veld. Hij stond aan de start van 34 crossen en won daar 32 van. Daarna ging hij de weg op waar hij de ene verbazende prestatie na de andere uit zijn benen toverde. Hij was de beste in de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Elke discipline met een fiets was niet veilig voor Van der Poel, want ook in het mountainbiken was hij een klasse apart. Hij werd Europees kampioen en schreef de Wereldbekers van Nove Mesto, Val di Sole en Lenzerheide op zijn naam. 

Al bij al een wonderbaarlijk seizoen, maar de Nederlander gaat het volgend jaar minder aan de start staan van de veldritten. Hij focust zich nu nog op het WK op de weg in Yorkshire. "De rest weet ik eigenlijk nog niet zo goed. Ik ben daar nog niet zo hard mee bezig, nu telt vooral die voorbereiding op dat WK op de weg in Yorkshire. Neen, ik zal zeker geen 30 crossen rijden zoals de voorbije jaren, zeker niet. Het enige klassement waar ik op mik is dat van de DVV Trofee. Daarnaast rijd ik ook wel enkele Wereldbekers en crossen van de Superprestige, en wel wat losse crossen, maar er ligt nog niet veel vast. Mijn grote doel in het veld komend seizoen is het DVV klassement en het WK", besluit Van der Poel. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer