Sport.be

Wielrennen

Iturria wint elfde etappe na solo van 25 kilometer

04.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Mikel Iturria heeft de elfde rit van de Vuelta gewonnen. De Spanjaard was de sterkste van vlucht en vertrok op 25km van het einde op zijn eentje. Landgenoot Jonathan Lastra werd tweede, Lawson Craddock is derde.

De eerste profzege van Mikel Iturria is meteen een mooie. Hij wint solo de elfde etappe van de Vuelta. Samen met dertien lotgenoten zat Iturria in de vroege vlucht. Op 60km van het einde ging Gorka Izagirre al eens op de trappers staan om de kopgroep uit te dunnen. Veel leek het niet te helpen, want op 25km van het einde was de kopgroep nog zo goed als compleet. Tot Iturria alleen in de aanval ging en reed een voorsprong van 45 seconden bijeen. 

Achter hem leek de samenwerking ver zoek. Tot de achtervolgers uiteindelijk toch in actie schoten. De voorsprong van Iturria smolt en het leek nog zeer spannend te worden. De Spanjaard brak echter niet en hield zes seconden over op Jonathan Lastra, die tweede werd, en Lawson Craddock, die het podium vervolledigde.

In het algemene klassement blijft alles hetzelfde. Primoz Roglic draagt nog steeds de Rode trui gevolgd door Alejandro Valverde en Miguel Angel Lopez. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer