Sport.be

Wielrennen

Roglic imponeert in tijdrit, Theuns naar ziekenhuis na val

03.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Sloveen Primoz Roglic heeft de tiende etappe in de Ronde van Spanje, een tijdrit van 36,2 km van Jurançon naar Pau, gewonnen en wordt ook de nieuwe leider. Edward Theuns moest na een val naar het ziekenhuis.

In de individuele tijdrit op Frans grondgebied had de 29-jarige Roglic (Jumbo-Visma) 25 seconden minder nodig dan de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin. De Fransman Rémi Cavagna zete de derde tijd neer, hij was 27 seconden trager dan Roglic. Thomas De Gendt werd op 1:21 zevende, Dylan Teuns op 1:27 negende.

Roglic, die als topfavoriet begon aan de 74ste Vuelta, is ook de nieuwe leider. Hij neemt het rood over van de Colombiaan Nairo Quintana, in de tijdrit 27ste op 3:06. In de stand heeft Roglic nu 1:52 voor op de Spanjaard Alejandro Valverde en 2:11 op de Colombiaan Miguel Angel Lopez. Quintana is op 3:00 vierde. Met een negende plaats op 6:07 is Teuns beste Belg.

Voor Roglic is het de tiende zege van het seizoen, ook de vorige negen boekte hij in de WorldTour.

Edward Theuns beleefde geen beste dag. De Oost-Vlaming van Trek-Segafredo ging op zo'n 2 km van de finish tegen het asfalt, maar reed de chrono wel nog uit.

"Op dit moment ziet het er naar uit dat er geen sprake is van breuken", klonk het meteen na de feiten bij zijn team Trek-Segafredo. "Maar hij gaat wel nog langs in het ziekenhuis voor nader onderzoek. Als hij daar groen licht krijgt, dan start hij woensdag gewoon in de etappe. Meer updates volgen later op de dag."

Een paar uur later kwam er inderdaad meer nieuws... goed nieuws. "Edward Theuns heett geen breuken opgelopen en kan de Vuelta verderzetten", aldus Trek-Segafredo.

Woensdag brengt de elfde rit de renners van het Franse Saint-Palais naar Urdax-Dantxarinea in Spaans Baskenland. De glooiende etappe is 180 km lang. Zware cols staan er niet op het menu, maar vlak is het nooit.

De Col d'Osquich (4,9 km aan 6,1%), de Izpegipas (7,2 km aan 7,1%) en de Col de Otxondo (7,6 km aan 4,7%) vormen de voornaamste hindernissen. Na die laatste col van derde categorie is het nog 40 km tot de streep.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer