Sport.be

Wielrennen

Pogacar wint korte rit, Quintana pakt leiderstrui

01.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Het jonge talent van Bahrein-Merida, Tadej Pogacar, heeft de negende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De Sloveen kwam alleen aan in Andorra. Al leek Marc Soler eerst op weg naar de ritzege.

Twintig jaar en ritwinnaar in de Vuelta. Tadej Pogacar wint de negende rit in de Ronde van Spanje. Marc Soler leek lange tijd op weg naar de ritzege, maar kreeg orders vanuit de volgwagen om te wachten op zijn kopman, Nairo Quintana. De Spanjaard keek vol wrang in zijn ogen toe hoe de Sloveen hem voorbij stak. Voor Pogacar is het zijn zesde overwinning van het seizoen na een rit en het eindklassement in de Ronde van de Algarve, een rit en het eindklassement in de Ronde van Californië en het Sloveens kampioenschap tijdrijden. 

Het werk van Marc Soler leek echter niet voor niets. Quintana slaagde er in om de leiderstrui te veroveren van de Fransman Nicolas Edet. De Colombiaan heeft nu zes seconden voorsprong op Primoz Roglic en zeventien seconden op Miguel Angel Lopez. Morgen kunnen de renners genieten van een rustdag. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer