Sport.be

Wielrennen

Vanmarcke schrijft Bretagne Classic op zijn naam

01.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Vorig jaar kon Oliver Naesen nog juichen tijdens de Bretagne Classic. Dit jaar is het een andere Belg die kan zegevieren. Sep Vanmarcke reed op het einde van iedereen weg. "Deze zege geeft me een heel prettig gevoel", zegt Vanmarcke.

Na een aanval van Tiesj Benoot reageerde Sep Vanmarcke en hij zette daarna zelf door. De West-Vlaming had meteen een kloof met de rest en kwam alleen aan.  "Het was Tiesj Benoot die als eerste ging aanvallen. Ik glipte mee, maar zat een tijdje helemaal à bloc. Met drie stevenden we af op de eindmeet en ik was maar al te gelukkig dat niemand een uitval opzette tijdens de laatste beklimming. Blijkbaar was er bij mijn metgezellen ook het beste af. Ik wist wel dat ik de snelste van de drie wasn maar toen Tiesj Benoot aanging en ik counterde besliste ik om direct door te gaan. Een juiste zet zoals later zou blijken", zegt Vanmarcke. 

Na de voorjaarsklassiekers wou Vanmarcke zich focussen op de eendagskoersen en niet de grote rittenkoersen.  "Na de voorjaarsklassiekers heb ik aan het team gevraagd om me niet mee te nemen naar de Tour de France. Ik wou immers nog fris beginnen aan koersen als de BinckBank Tour. Maar daar lukte het niet. De resultaten bleven uit en dus droop ik ietwat teleurgesteld af. Ik kwam dan ook met een pak twijfels naar Plouay maar blijkbaar was dat niet nodig", laat Vanmarcke weten. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer