Sport.be

Wielrennen

De Buyst: 'Ik wist dat finish op mijn lijf was geschreven'

24.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Jasper De Buyst heeft in Denemarken de vierde etappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. "Ik moest gokken op een scenario waarin een compacte groep zou sprinten om de zege, en zo is het uiteindelijk ook uitgedraaid", zegt De Buyst.

Voor de eerste keer in bijna twee jaar kan Jasper De Buyst nog een overwinning vieren. Tijdens een lastige finish in de Ronde van Denemarken toonde hij zich de sterkste. "Tijdens de eerste passage aan de finish besefte ik dat dergelijke aankomst op mijn lijf is geschreven. Ik moest gokken op een scenario waarin een compacte groep zou sprinten om de zege, en zo is het uiteindelijk ook uitgedraaid. Het is jammer dat Tiesj Benoot lek reed in volle finale, maar ik ben uiteraard blij dat ik het zelf kon afmaken. We hebben allebei onze sterke punten en dat voordeel hebben we kunnen uitspelen. Toen enkele Deense renners fors aangingen op de slothelling, kwam ik plots in derde positie te zitten. Toen hun tempo, op een kleine 300 meter van de finish, ietwat stokte, twijfelde ik even. Maar ik wilde vermijden dat ik nog iemand zou moeten remonteren en uiteindelijk besliste ik om zelf aan te gaan. Even vreesde ik dat ik van te ver ging, maar toen ik omkeek, had ik al een mooie kloof. Dan kwam het erop aan om alles te geven tot op de meet. Zondag verwacht ik een massasprint, maar zoals altijd maken de renners de koers en dat zal morgen niet anders zijn", laat De Buyst weten. 

Sinds het overlijden van zijn vriend Bjorg Lambrecht was De Buyst gemotiveerd om een wedstrijd te winnen. "Iedereen die de Tour heeft gereden en niet volledig stikkapot heeft beëindigd, ondervindt er voordeel van. De moeilijkheid is om na de Tour bezig te blijven en de conditie te onderhouden. Zoals iedereen weet hebben we met de ploeg een moeilijke periode achter de rug. Ik vertrouwde mijn dichte entourage toe dat ik graag zo snel mogelijk wilde winnen. Enerzijds als eerbetoon voor Bjorg, maar ook om er zelf kracht uit te halen en ik ben blij dat het me vandaag is gelukt", besluit De Buyst. Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer